Top 5 populairste Microsoft Office programma's 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 populairste Microsoft Office programma’s

Iedere computergebruiker kent Microsoft Office wel, want een computer zonder deze software is eigenlijk ondenkbaar. Maar, wat zijn nou de meest gebruikte programma's van Microsoft? In deze top 5 zetten we de vijf populairste Microsoft Office programma's voor je op een rij!

5. Microsoft OneNote

OneNote is een van de meer nieuwere programma's van Microsoft, al is het ook al weer bijna 20 jaar oud. OneNote is een multifunctioneel online notitieprogramma en werd destijds ingevoerd als vervanger van het oude notitieblok. Met OneNote kan je onder meer notities typen of audio opnemen, ideeën noteren, notities labelen, categoriseren en organiseren en vervolgens weer delen met andere mensen waarmee je samenwerkt.

Top 5 populairste Microsoft Office programma's 18

4. Microsoft Outlook

Een ander veelgebruikt Microsoft programma is Outlook. Microsoft Outlook is een multifunctioneel programma waarmee men e-mails kan versturen en ontvangen. Outlook wordt vooral gebruikt als mailingsservice, maar het programma biedt ook andere diensten. Zo kan je onder meer ook contactpersonen opslaan en een elektronische agenda beheren.

Microsoft Outlook is wereldwijd een van de meest gebruikte emaildiensten. Zo werd nog niet zo lang geleden het totaal aantal Outlook gebruikers geschat op 400 miljoen mensen. Dat zijn behoorlijk wat e-mails!

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Top 5 populairste Microsoft Office programma's 19

3. Microsoft PowerPoint

Heb je onlangs nog een presentatie gegeven? Dan is de kans groot dat je hierbij gebruik hebt gemaakt van Microsoft PowerPoint. Een presentatie zonder visuele ondersteuning is deze tijd namelijk haast ondenkbaar en PowerPoint is hierbij toch de default optie. Het presentatieprogramma van Microsoft is niet ingewikkeld, waardoor iedereen het kan gebruiken. Een simpele PowerPoint presentatie is zo gemaakt, maar meer ervaren gebruikers kunnen met allerlei functies een meer geavanceerde presentatie creëren. Zo blijft het Microsoft PowerPoint voor iedere gebruiker interessant en het is dus niet zo gek dat dit nog steeds het populairste programma voor een presentatie is.

Top 5 populairste Microsoft Office programma's 20

2. Microsoft Excel

Een programma wat ook wereldwijd vaak wordt gebruikt is Microsoft Excel. Dit is het spreadsheet programma van Microsoft, waarbij gebruikers een digitaal rekenblad kunnen maken. Het programma kan eenvoudig verschillende berekeningen en formules voor je doorvoeren, waardoor het erg fijn is als je flink wat data moet verwerken. Excel kan daarnaast honderden cijfers met een druk op de knop verwerken naar een diagram of grafiek, waardoor je meteen een visueel beeld krijgt van de cijfers. Super handig dus!

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Top 5 populairste Microsoft Office programma's 21

1. Microsoft Word

Microsoft Word is hét tekstverwerkingsprogramma dat er bestaat en behoort ongetwijfeld tot een van de meest gebruikte computerprogramma's ooit. Uitleggen wat je kan doen met Microsoft Word is misschien een beetje overbodig, maar dit is het programma waarin je allerlei tekstbestanden kan maken. Met extra opties kan je de tekst helemaal verwerken in de door jouw gewenste stijl en met spellingscontrole heb je ook minder kans op een stomme fout.

Top 5 populairste Microsoft Office programma's 22

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Al met al zijn Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Outlook en Microsoft OneNote dus de meest gebruikte programma's van Microsoft, die bij zowel individuen als bedrijven erg populair is. Microsoft heeft echter nog veel meer nuttige programma's, die vaak van pas komen in het bedrijfsleven. Al die programma's en diensten heeft Microsoft samengebundeld in een online platform dat Microsoft Dynamics 365 Business Central heet. Deze dienst is momenteel erg populair onder bedrijven en dat is niet zo gek als je nagaat hoe handig de programma's van Microsoft wel niet zijn!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.