4 goedkope manieren om snel sfeer te creëren in huis 13
Saved Read later
Deel dit bericht

4 goedkope manieren om snel sfeer te creëren in huis

We willen allemaal wonen in een sfeervol huis. Daar richten we onze woning dan ook op in, maar functionaliteit is daarbij vaak een spelbreker. Je kunt simpelweg niet alleen voorzieningen treffen voor weinig licht, om maar een voorbeeld te noemen, want een goed deel van de tijd heb je juist weer wel voldoende licht nodig om allerlei zaken te kunnen doen. Daarom vergt het vaak een kleine extra inspanning om toch de gewenste romantische of ontspannen sfeer te creëren op het moment dat dat gewenst is. We stellen een aantal goedkope manieren voor om snel sfeer te creëren in huis.

Dimbare led panelen

Licht is natuurlijk een belangrijke factor in het creëren van sfeer. Wat je wilt voor romantisch of sfeervol momentje is net genoeg licht om goed te kunnen zien. Dat kun je op verschillende manieren proberen te bereiken, maar je maakt het jezelf het makkelijkst als je goedkope dimbare led panelen installeert. Dat is even werk, maar dan heb je daarna een oplossing die je op een eenvoudige manier kan bedienen zodat je snel tot het gewenste lichtniveau kunt komen. Het is daarnaast ook nog eens veiligere oplossing dan hetzelfde resultaat proberen te bereiken met kaarsen. Die moet je immers een beetje in de gaten blijven houden om te voorkomen dat er brand ontstaat.

Bekijk ook:
Geef je tuin een frisse start: Ontdek de gemakken en voordelen van graszoden

Wierook

Het branden van wierook heeft een stoffig imago. Het wordt door velen als een new age-praktijk beschouwd. Hoewel daar wel wat in zit, want dat is wel de hoek waarin wierook het meest gebruikt wordt, is dat ook wel een beetje zonde. Wierook is namelijk een uitstekend instrument om voor weinig geld een aangename geur te creëren in huis. Ook geur kan immers bijdragen aan het creëren van een prettige, ontspannen en eventueel ook romantische sfeer. Gezien de lage kosten die ermee gemoeid zijn, is het zeker een keer het proberen waard!

4 goedkope manieren om snel sfeer te creëren in huis 15

Geurkaarsen

Toch geen fan van wierook? Dan kun je natuurlijk ook nog voor geurkaarsen kiezen. Dat kost doorgaans wel wat meer geld, maar heeft ook dat prettige bijkomstigheid dat het naast een aangename geur ook voor romantisch kaarslicht zorgt. Je kunt er dus twee vliegen in één klap mee slaan. Let wel op, zoals we eerder al aanstipten, dat je niet onverhoopt brand veroorzaakt. Het zou toch zonde zijn van je ontspannen of romantische avondje als je de brandweer op bezoek krijgt.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Digitaal haardvuur

Ga je geen televisie kijken? Dan kun je je televisie ook inzetten als sfeerverhogend instrument. Namelijk door een digitaal haardvuur aan te zetten. Dat geeft weliswaar geen warmte, maar je hebt er geen omkijken na en het brengt toch de kleuren van een gezellig vuurtje je woonkamer is. Je kunt dit op Netflix en YouTube vinden of er een DVD van kopen, als je tenminste nog een DVD-speler hebt.

Verder helpt een sfeervol achtergrondmuziekje natuurlijk ook altijd om sfeer te maken, om nog maar een voorbeeld te noemen. Het hoeft dus allemaal niet ingewikkeld of duur te zijn!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.