Lord of the Rings de serie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Lord of the Rings de serie

Het is al een tijdje bekend onder de Lord of the Rings fans. Er zal een complete serie komen van de bekende boeken van Tolkien. En dat betekent natuurlijk dat we met z'n allen weer terug gaan naar Midden-aarde. Zeker nu Game of Thrones is afgelopen is het de hoogte tijd voor een goede kaskraker. Wat is er op dit moment allemaal bekend over de nieuwe serie? In dit artikel is alle informatie, die tot dusver bekend is, terug te vinden.

Amazon Prime

In 2017 maakte Amazon bekend aan de slag te gaan met de wereldberoemde boeken van Tolkien. Amazon is in het bezit van de rechten van de boeken en daarom zouden ze er een fantastische serie van gaan maken met meerdere seizoenen. Een keer geen film van Amazon maar een serie. Iets wat ze tot dat moment nog niet heel vaak gedaan hadden. Maar 2017, dat is toch al wel een flinke tijd terug. Amazon stelde maar liefst 1 miljard euro beschikbaar voor de serie, waarmee minimaal 5 seizoenen gemaakt moeten gaan worden.

Wat wordt de verhaallijn?

Iedereen die de films inmiddels gezien heeft kent de verhaallijn wel. Maar of de nieuwe serie van LOTR deze zelfde verhaallijn gaat krijgen is nog maar de vraag. Er zijn tal van speculaties die op dit moment de ronde doen. Zo zou het eerste seizoen waarschijnlijk met name gaan over de jonge Aragorn.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Waarom duurt het allemaal zo lang?

Het grootste probleem bij Amazon is op dit moment het opstappen van Tom Shippey. Hij stapte uit de productie van de nieuwe serie. Tom Shippey werd aangenomen om het verhaal verder uit te breiden als echte Tolkien-kenner. Omdat Tom Shippey opstapte is het nu zaak om een nieuwe persoon aan te stellen die daar wel bij kan helpen. Natuurlijk zou Amazon ook zelf mensen aan kunnen sturen om het verhaal uit te breiden, maar waarschijnlijk zullen ze daarbij het beeld van Tolkien uit het oog verliezen.

Maar ook het coronavirus heeft de planning van de serie flink in de war geschopt. Laten we hopen dat het leven snel weer doorgaat, zodat er snel kan worden begonnen met filmen.

Niet alleen maar Nieuw-Zeeland

Waar de films allemaal werden opgenomen in Nieuw-Zeeland ligt dat bij de nieuwe serie van Amazon toch net even anders. Zo zal er onder andere ook in Schotland worden gefilmd. De plaats Leith is een van de locaties die wordt aangedaan in de nieuwe serie. En ook dat zorgt voor extra vertraging. Er moet namelijk in meerdere landen worden gefilmd.

Wanneer en waar kan ik de serie zien?

Doordat er ontzettend veel vertraging is, is het lastig om te zeggen wanneer de nieuwe serie te zien zal zijn. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het nog wel even duren voordat het echt zo ver is. De opnames zijn namelijk nog steeds niet begonnen, maar naar verwachting zal in 2021 de eerste aflevering te zien moeten zijn. Wil je de serie kijken? Het is belangrijk om te weten dat dat alleen kan via Amazon Prime.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.