Werkt relatiebemiddeling beter dan een datingapp? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Werkt relatiebemiddeling beter dan een datingapp?

De liefde van je leven vinden, of misschien een partner waar je lief en leed mee kunt delen. De manier waarop mensen tegen een relatie aankijken is natuurlijk heel verschillend en ook vrij persoonlijk. Maar uiteindelijk komt het vaak wel op hetzelfde neer. Je wilt iemand waar je leuke dingen mee kunt doen en waar je een toekomst mee kunt opbouwen. Nu zijn er veel manieren om een partner te vinden, datingapps zijn daar een bekend voorbeeld van. Heb je dat al vergeefs geprobeerd? Misschien is relatiebemiddeling dan dé manier om jouw match te vinden.

Wat is relatiebemiddeling?

Een bureau dat zich gespecialiseerd heeft in relatiebemiddeling zoekt door middel van persoonlijke benadering naar een geschikte partner. Je krijgt een uitgebreid gesprek waar je al je voorkeuren en wensen kunt aangeven. Want er zijn natuurlijk bepaalde eigenschappen die je heel graag bij je toekomstige partner ziet, zoals een zorgzaam karakter. Of misschien wil je absoluut niet iemand die alleen maar strandvakanties houdt. Om een goed profiel van je samen te stellen en de juiste partner te vinden, worden alle onderwerpen met je doorgenomen, van de voorkeur van iemands uiterlijk tot je verwachtingen van de liefde.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Wat is het verschil met een datingsapp?

Waarom zou je voor relatiebemiddeling kiezen als je zelf ook al deze gegevens op een datingsapp kwijt kunt? Het antwoord is vrij simpel. Als je bij de relatiebemiddeling aangeeft dat je geen partner wilt die rookt, dan zul je ook niet voorgesteld worden aan een roker. Daarnaast is de persoon aan wie je via de relatiebemiddeling voorgesteld wordt, persoonlijk bekend bij het bureau. Dat geeft extra vertrouwen. Zo weet je dat de match niet alleen maar gebaseerd is op uiterlijke kenmerken en een vluchtige blik op je profielomschrijving. Je kunt er ook vanuit gaan dat de persoon die je ontmoet hetzelfde doel heeft als jij. Namelijk een partner vinden voor een serieuze relatie.

Bespaar jezelf een hoop frustratie tijdens het daten

Ken je het? Je hebt een leuke date gevonden en denkt een leuke klik te hebben. Jullie zijn een paar keer uit geweest, hebben gelachten en het was echt gezellig. Maar van de belofte voor een vervolgdate komt niets terecht. Je hoort niets meer van de persoon die je steeds leuker begon te vinden. Met relatiebemiddeling hoef je hier niet bang voor te zijn, want je krijgt altijd bericht als de ander niet meer wil afspreken. En belangrijk ook, je hoort wat de reden is. Dat maakt het een stuk gemakkelijker te begrijpen. Ook als jij een vervolg niet ziet zitten, dan kun je dat kenbaar maken en het bureau gaat op zoek naar een andere geschikte kandidaat.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Grote kans op het vinden van de perfecte partner

Door de persoonlijke aanpak is de kans vrij groot dat je een partner vindt die helemaal bij je past. Want voor de relatiebemiddeling wordt niet alleen naar een match op papier gekeken. Het netwerk van de relatiebemiddeling bureaus is vrij uitgebreid en soms wordt ook gebruik gemaakt van een relatiepsycholoog. Wees niet bang dat je al bij de tweede of derde kandidaat overstag moet gaan, want je hebt de vrijheid om de tijd te nemen. En soms blijkt liefde op het eerste gezicht toch echt te bestaan.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.