in

sadsad

Waar komen al die vluchtelingen ineens vandaan?

Vooral Moldaviërs komen in grote getale naar Nederland

Nadat we eerder al schreven over een vondst van 39 lichamen in een vrachtwagen, is er tot op heden nog niet veel veranderd. De 39 lichamen die gevonden werden in die vrachtwagen in Engeland waren afkomstig vanuit Vietnam. Niet echt een onveilig land op dit moment.

Ook kwamen er eerder deze maand ontzettend veel vluchtelingen aan in Ter Apel. De plaats waar asielzoekers inmiddels weer met de gewone bus moeten reizen. Het grootste gedeelte van deze vluchtelingen kwam uit Moldavië.

Mensensmokkel

De chauffeur en de bijrijder van de touringcar waarmee de 65 Moldaviërs werden vervoerd zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Geen enkele van de 65 Moldaviërs in de bus kon een geldig grensoverschrijdingsdocument tonen. In zo’n geval is er vaak sprake van mensensmokkel en moeten er dus mensen worden gearresteerd. Het incident staat niet op zich. Eerder in november vroegen nog 30 Moldaviërs asiel aan.

Geen kans om in Nederland te blijven

Jaap Stuurwold, woordvoerder van de IND, bevestigd voor de microfoon van RTV Noord dat er steeds meer Moldaviërs naar Nederland komen. Echter maken deze geen kans om in Nederland te kunnen blijven. Ook geeft Stuurwold aan dat deze Moldaviërs eerder al asiel hebben aangevraagd in andere Europese landen, maar hier ook geen asiel hebben gekregen. Het probleem wordt steeds groter. Mensen die daadwerkelijk vluchten voor hun leven kunnen nu minder snel asiel aanvragen doordat deze groepen overal langstrekken.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een bedrijf beginnen: hoe regel je dat financieel?

Leerling vergiftigd kooklerares met schoonmaakmiddel