Tips om het thuis gezellig te maken
Saved Read later
Deel dit bericht

Veel thuis? Tips om het thuis gezellig te maken

Het is een onplezierige boodschap die de regering ons met enige regelmaat brengt: blijf zoveel mogelijk thuis, omdat we alleen op die manier corona eronder krijgen. Uiteraard snakt iedereen naar het moment dat er ook weer vertier kan worden gezocht bij evenementen en in de massa kan worden gedoken. Maar zolang dat nog niet mogelijk is, kan je het ook thuis gezellig maken. Wat dacht je van onderstaande tips?

1. Bezoek eens een museum thuis

De musea zijn per 19 november 2020 weer open maar onder voorwaarden en alleen met een reservering. Maar als kunstliefhebber kan het ook anders. Wist je dat bijvoorbeeld het Rijksmuseum meer dan 70.000 items uit de collectie online heeft gezet en dat jij een gratis rondleiding kan krijgen! Maar je hoeft je online echt niet te beperken tot Nederland. Overal ter wereld hebben musea hun collectie online toegankelijk gemaakt. Met een muisklik of een tikje op je scherm zit je virtueel in Parijs, Milaan of New York. Kijk op internet naar de vele opties en vind ook jouw favoriet.

Veel thuis? Tips om het thuis gezellig te maken 16

2. Pas je interieur aan

Nu je zo vaak thuis zit is dat ook een uitgelezen kans om die aanpassingen in je interieur eindelijk te regelen die je al zo vaak had willen doen. Maak eens een lijstje van zaken die je gaat aanpakken en ga online op zoek naar jouw nieuwe spullen. Ben je op zoek naar leuke kortingen en een groot assortiment? Lifa Living is dan misschien precies wat jij zoekt. Uiteraard kan je op je gemak alles bekijken en bestellen, wellicht zelfs die luie stoel die je altijd al had willen hebben.

Besteed bij het opnieuw inrichten van je woning of kamer ook eens aandacht aan leuke accessoires en echte eyecatchers. Wil jij luxe artikelen die ook betaalbaar zijn? Het label Deluxa heeft een regelmatig wisselend aanbod met items die je vrienden en kennissen ook zullen verrassen. Maak het gewoon gezellig binnen. Dan wordt thuiswerken ook meteen een stuk leuker.

Veel thuis? Tips om het thuis gezellig te maken 17

3. Muziekliefhebbers opgepast

Hou jij van klassieke muziek? Op https://www.metopera.org/ kun je in deze bijzondere tijd elke dag naar een gratis opera kijken. Ook andere concerten zijn op YouTube nu beschikbaar gesteld door Radio 4 en de Nederlandse Publieke Omroepen. Op ieder moment dat jij het wilt maak je van jouw kamer een concertzaal en geniet je van het werk van de grootste componisten aller tijden uitgevoerd door de beste musici ter wereld. Ben jij niet zo’n liefhebber van klassieke muziek wat dacht je dan van de registratie van het concert dat Bruce Springsteen in 2009 gaf in Londen? De registratie kan je nu in het geheel vinden op YouTube.

Veel thuis? Tips om het thuis gezellig te maken 18

4. Leer beter koken

Koken is voor steeds meer mensen een hobby geworden. Dat is uiteraard mede het gevolg van de populaire kook- en bakprogramma’s op tv. Restaurantbezoek is voorlopig nog niet mogelijk dus zal je het thuis met je eigen kooksels moeten doen. Misschien is dit derhalve de ideale tijd om extra lekkere dingen te leren koken. Stel je eens voor dat jij je vrienden of kennissen (uiteraard het toegestane aantal) een maaltijd kan voorzetten die ze van jou niet hadden verwacht. Ook recepten en kooklessen vind je steeds meer op het net. Wist je bijvoorbeeld dat de Volkskrant 10 toprecepten van Yvette van Boven heeft gepubliceerd? Voor beginnelingen en minder ambitieuze koks zijn er ook eenvoudiger opties.

Tips thuis

5. Lezen op de bank

Wat is er nu huiselijker dan bij slecht weer lekker op de bank te zitten met een mooi boek? De bibliotheken zijn de laatste tijd ook met enige regelmaat gesloten geweest en het valt niet te voorspellen in hoeverre dit weer gebeurt. Maar via het internet biedt ook jouw bieb e-books en luisterboeken aan als je er niet direct terecht kunt. Zo kan jij blijven lezen.

Veel thuis? Tips om het thuis gezellig te maken 19

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.