Hoe kies ik de beste webhosting? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe kies ik de beste webhosting?

Wanneer je een nieuwe website gaat starten dan is het belangrijk om een goede webhosting te hebben. Wanneer je bekend bent met webhosting dan weet je dat je op de prijs, het aantal domeinen en welke software er gebruikt moet worden, dient te letten. Laat je niet zo maar verleiden door het eerste en beste resultaat in Google. Er zijn bedrijven die veel geld te besteden hebben en hierdoor bovenaan zijn komen te staan. We adviseren om verschillende webhosting met elkaar te vergelijken, zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw website.

Wanneer je nog niet bekend bent met webhosting dan hebben we hier een omschrijving van wat webhosting eigenlijk is. Webhosting kan je vergelijken met het huren van een appartement in een geheel appartementencomplex. Je krijgt je eigen stukje van een groter geheel. In het geval van web hosting krijg je een stukje webruimte op een server waar alle webruimtes zijn samengevoegd. Op jouw eigen stukje webruimte worden vervolgens de bestanden opgeslagen die samen jouw website vormen.

Webhosting vergelijken is bij beide situaties een verstandige keuze.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Hoe kies je dan uiteindelijk het beste webhosting pakket?

Het beste webhosting pakket is dus afhankelijk van de data, informatie, afbeeldingen en andere inhoud die op de server bewaard gaat worden. Check daarom voorafgaand aan het bestellen van je webhosting pakket hoeveel MB aan ruimte je website in beslag gaat nemen.

Houd niet alleen rekening met de data die je zelf op de website zet, maar ook met het websiteverkeer. Bezoekers die data bekijken en downloaden van je website valt ook onder dataverkeer.

Verder is het erg belangrijk om door te hebben hoeveel domeinen je wilt hebben en gaat gebruiken. Je hebt pakketten die 25 domeinen aanbieden, maar als je er maar één of twee gebruikt dan is dat gewoon zonde van je geld.

Daarnaast is het ook super belangrijk wat voor software de webhosting aan kan. Wat voor software gebruik je op je website en ondersteunt het bedrijf dit ook echt? Controleer dit altijd.

Neem geen genoegen met een webhosting die niet optimaal voor jou is. Kies altijd voor een pakket dat volledig aan jouw wensen voldoet. Zo voorkom je problemen tijdens de livegang van je website.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

De verschillende soorten hosting

Er zijn drie verschillende soorten hosting. De meest voorkomende vorm van hosting is Shared Webhosting. Je huurt een stukje opslag op een server en die deel je met andere klanten. De maandelijkse kosten zijn hier laag, maar wanneer je met te veel andere klanten de hosting deelt dan kan dit een negatieve invloed hebben op de snelheid.

De tweede soort hosting die je kan kiezen is een reseller hosting. Hiermee huur je een virtuele server (VPS) waarmee je zelf hosting kunt aanbieden aan je eigen klanten.

En dan hebben we nog VPS hosting. Met VPS hosting huur je een eigen virtuele server die heel snel is, een hoge uptime heeft en schaalbaar is. De gehele server deel je niet en is alleen voor jou!

Startende WordPress websites met weinig bezoekers kiezen vaak voor shared WordPress webhosting en gaan naar VPS hosting als ze maximale prestaties nodig hebben.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.