Thuiszitten? Dit zijn de zeven grootste ergernissen! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Thuiszitten? Dit zijn de zeven grootste ergernissen!

Inmiddels zitten we al een tijdje thuis. Sinds 23 maart 2020 zitten we, met z'n allen in hetzelfde schuitje. Een intelligente lockdown zoals het ook wel wordt genoemd. Over de mate waarin de intelligente lockdown nou daadwerkelijk intelligent is gaan we het niet hebben. Maar om nou te zeggen dat het altijd zo'n pretje is om thuis te zitten? We gingen op onderzoek uit waar we ons nou eigenlijk het meeste aan storen in deze periode en waarschijnlijk herken jij je hier ook wel in!

Dit zijn de zeven grootste ergernissen die wij zijn tegengekomen.

#7 – #Blijfbinnen

Doordat we met z'n allen vooral thuis moeten blijven komen na verloop van tijd de muren vanzelf op je af. Je hoeft er niet bijzonder veel voor te doen. Het is nou eenmaal een feit, wij mensen zijn niet perse gemaakt om de hele dag in dezelfde ruimte te zitten. Maar vergeet niet dat je heus even de deur uit mag om een ommetje te maken of even een stukje te fietsen. Zorg er gewoon voor dat je je verder netjes aan de regels houdt, dan is er niets aan de hand.

#6 – Thuiswerken

Ook het thuiswerken is iets wat voor veel mensen toch echt een last blijkt. Ikzelf werk met alle plezier vanuit huis, maar er zijn nou eenmaal mensen die het absoluut niet fijn vinden om thuis te werken. Zorg voor een goede stoel en een fijn bureau waar je goed aan kunt werken. Dat scheelt alweer een hele hoop. Daarnaast, zorg ervoor dat je je dag ook begint zoals je anders zou doen. Pak een lekkere bak koffie als je wakker wordt en kleed je gewoon netjes aan. Thuiswerken in een chill-outfit is natuurlijk erg fijn, maar werkt zeker niet mee aan een actieve werkhouding.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

#5 – De hele dag je kinderen om je heen

Allereerst goed nieuws. De scholen gaan binnenkort weer open, dus dat zal een hele hoop stress schelen. Want eerlijk is eerlijk, het valt niet mee om je opgroeiende en naar schoolgaande kinderen de hele dag om je heen te hebben. Zeker niet als ze dan ook nog flink aan de thuisstudie moeten terwijl jij ook gewoon moet werken. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook wel weer gezellig om ze eens wat vaker te zien overdag.

#4 – Geen festivals

Tsja. De regels met betrekking tot evenementen zijn flink aangescherpt. In ieder geval tot 1 september zullen er geen evenementen plaatsvinden. Dus dat betekent ook echt dat er heel veel dingen stil komen te liggen. Dat gezellige concert waar je naartoe wilde gaan? Afgelast. Die ene voetbalwedstrijd waar je je op had verheugd? Afgelast. Om nog maar niet te beginnen over alle festivals die afgelast zijn voor deze zomer. Gelukkig kun je online ontzettend veel muziek vinden, dan maar lekker thuis feesten!

#3 – Iedereen is aan het klussen

Hoe je het ook wendt of keert, iedereen is ineens aan het klussen. En dat heeft natuurlijk ook zo zijn redenen. Aangezien we toch met z'n allen in een intelligente lockdown zitten gaan de meeste mensen er ook simpelweg maar vanuit dat ze niet op vakantie gaan dit jaar. Dus dan is het natuurlijk ontzettend fijn om de tuin of het huis klaar te maken. Op die manier kun jij in de zomervakantie gewoon lekker genieten. Maar kom op, er komen nog wel wat uurtjes aan waarop je dit kunt doen. Het hoeft echt niet al ‘s ochtends vroeg voor 10:00.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

#2 – Partners die niks uitvoeren

Een andere grote ergernis, nu we gezellig thuis zitten, zijn onze partners. Vooral als die echt helemaal niets uitvoeren. Want hoe moeilijk kan het nou zijn om gewoon even te helpen in het huishouden? Nu er meer mensen de hele dag thuis zijn is het nou eenmaal sneller een rotzooitje. Daarnaast maken we meer afwas en moet de stofzuiger nou even een keer vaker door het huis. Help elkaar dan ook een beetje met het huishouden, scheelt een hoop gezeik.

#1 – Mensen die zich niet aan de regels houden

Tsja, dit is toch wel de nummer één ergernis van de meeste Nederlanders. Mensen die zich niet aan de regels houden die zijn voorgeschreven door het kabinet. Mensen die geen ruimte laten voor anderen, zich asociaal gedragen in het openbaar en de schappen van de supermarkten nog steeds lopen te hamsteren. Het slaat werkelijk waar nergens op. Houd gewoon wat afstand van elkaar, houd rekening met elkaar en zorg voor elkaar. Alleen als we ons allemaal aan deze regels houden krijgen we het coronavirus onder de knie.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

One Comment

 1. mena Reply

  Hallo, Ik zat in de bus, een meisje voor mij zat constant met haar telefoon zonder mondkapje, had ze wel, maar ze gebruikte hem half. ik heb nog wel iets gezegd, en toen deed ze hem wel om, maar toen we uitstapte zag ze haar vriendin, zonder mondkapje en elkaar omhelsend.in de hal van het perron zuidplein.
  Ik vraag mij af, waar is de controle hierover?, Dit is echt ongepast.
  Wij doen ons best om niemand te besmetten, en hun doen maar wat,
  zelfs in de metro zitten ze hem half mondkapje, neus bloot en vinger omhoog, ik ben echt bang van deze mensen.
  vr. groet een openbaarvervoer persoon.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.