Formule 1 seizoen alsnog van start 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Formule 1 seizoen alsnog van start

Ja, eindelijk! De knoop is doorgehakt. Het Formule 1 seizoen gaat alsnog van start, ondanks het coronavirus. Waar het seizoen in eerste instantie werd uitgesteld en races werden geannuleerd gaat het circus dus alsnog beginnen!

Onduidelijkheid over precieze kalender

Hoe de kalender van het Formule 1 circus er precies uit gaat zien is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Wel werd duidelijk dat het seizoen later dit jaar alsnog van start gaat. Er zullen minder races worden gereden dan tijdens een regulier seizoen, maar voldoende races om een winnaar te kunnen bepalen. Ook is het op dit moment nog niet duidelijk in hoeverre de tribunes alsnog gevuld zullen worden met publiek. De kans is groot dat het grootste gedeelte van de races zonder publiek zullen worden verreden.

Oostenrijk

Het seizoen zal beginnen in Oostenrijk op 5 juli. En dat is natuurlijk ontzettend positief nieuws voor de fans. De meesten hadden al niet meer verwacht dat er überhaupt nog een seizoen verreden zou worden. De plannen zijn, zoals ze er nu liggen, om in juli, augustus en september in Europa te racen. Daarna zal het circus het Europese continent achter zich laten. Er zullen dan races volgen in de Amerika's, Eurazië en Azië.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Korter seizoen dan gepland

Maar het is ook niet mogelijk om een volledig seizoen te verrijden. Normaliter start het seizoen van de Formule 1 in maart. Er missen dus simpelweg gewoon vier maanden. De planning voor het huidige seizoen, was bij aanvang, om 21 races te verrijden. Nu zal dit aantal worden teruggedraaid naar 15 tot 18 races. De laatste race zal, traditiegetrouw, plaats vinden in Abu Dhabi.

Zo snel mogelijk meer duidelijkheid

Chase Carey, baas van de Formule 1, heeft zijn verontschuldigen aangeboden voor de wisselende berichten. Maar eerlijk is eerlijk, ook hem kunnen we er niet echt op aankijken. Er gebeurt ontzettend veel, en er is ontzettend veel onduidelijkheid. Zo is op dit moment de precieze planning nog niet bekend, maar deze zal binnen zeer korte termijn bekend gemaakt worden. Daarnaast geeft Carey aan dat de eerste races naar alle waarschijnlijkheid sowieso zonder publiek zullen worden verreden.

Wel of geen Nederlandse GP?

Natuurlijk is dit een vraag die bij menig Nederlandse F1 fan speelt. Maar ook daar is simpelweg nu nog geen uitspraak over te doen. Het managementteam van de Formule 1 is bezig om de planning rond te krijgen, of de Grote Prijs van Zandvoort daar ook bij hoort is op dit moment niet duidelijk. Maar één ding weten we wel zeker! De lampen gaan binnenkort weer uit op de circuits en dan is het zeker weer tijd om te racen!

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.