in

Thuiswerken tijdens coronacrisis: hoe doe je dat?

Het begint bij time management

Thuiswerken tijdens coronacrisis

Veel mensen moeten door het coronavirus thuiswerken. Voor sommige beroepen is dit onmogelijk, maar ook voor beroepen waar dit wel kan is het nog steeds niet ideaal. Je hebt te maken met een hele andere sfeer, andere afleidingen en waarschijnlijk minder discipline. Misschien is er een partner die heel de dag over je schouders kijkt, kinderen die hun energie maar niet kwijt kunnen, of honden die gewoon ontzettend enthousiast zijn dat hun baasje nu thuis werkt en dus heel de dag aandacht eisen. Hoe moet je dat allemaal tegelijk doen?

Effectief je tijd inplannen

Een van de belangrijkste eigenschappen die je nu moet bezitten is dat je effectief kunt omgaan met je tijd. Een cursus timemanagement zou jou hierbij kunnen helpen. Het is belangrijk om nu grip te krijgen op je werkdag en door te zetten. Wanneer je laat zien dat je hier een topper in bent dan kun je dit weer mooi meenemen op je CV. Misschien erger jij je juist aan jouw collega’s. Ze zijn tijdens het beeldbellen met van alles en nog wat bezig behalve met hetgeen wat gedaan moet worden. Deadlines worden niet behaald en het werk begint zich op te stapelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar jij kunt er ook niets aan doen! Zo’n cursus zou je ook eens kunnen adviseren als groepsactiviteit. Zo help jij jouw collega’s om jou te helpen.

Bekijk ook:
Wat kost een elektricien? 5 tips om op de kosten te besparen

veel thuiswerk

Ook buiten het werk je voordeel pakken

Natuurlijk is time management niet alleen geschikt voor op de werkvloer. Er zijn genoeg aspecten in het dagelijkse leven waar we allemaal wel een beetje meer inzicht kunnen gebruiken. Een onderdeel van de dag waar veel mensen op stuk lopen is de ochtend. Dat is ook logisch, je wordt net wakker en moet nog even registreren dat je echt, serieus weer uit je bed moet klauteren om naar het werk te gaan. Je lag verdorie net zo lekker. Dus je blijft nog maar even liggen. En nog even. En nog heel even. Maar ja, nu moet je echt gaan opstaan anders kom je veel te laat. Op zo’n moment is het wel handig als je je tijd beter had kunnen indelen. Misschien had je zelfs wel meer kunnen doen dan normaal als je je tijd efficiënt had gepland.

Als, als, als, daar hebben we natuurlijk niks aan. De enige manier waarop je echt dingen gedaan krijgt, is door gewoon goed te plannen en te bekijken hoe je alles beter kunt indelen. Wie weet score jij wel een dikke promotie na de coronacrisis door deze vaardigheid!

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze dingen herken jij zeker tijdens het uitgaan!

De man die de derde wereldoorlog voorkwam