Dit weekend kun je na 20-40 minuten al verbrand zijn 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit weekend kun je na 20-40 minuten al verbrand zijn

De afgelopen dagen is het heerlijk weer geweest. Het zonnetje deed flink zijn best en de buien bleven grotendeels weg. De eerste zomerse dag hebben we dit jaar al gehad. Toch kan het nog mooier. Vrijdag en zaterdag wordt het zo zonnig dat je na 20 tot 40 minuten al kunt verbranden.

Verbrandingsgevaar

Tussen 13:00 en 15:00 is het vooral belangrijk dat er gesmeerd wordt als je naar buiten gaat, maar buiten die tijden kan de huid ook makkelijk verbranden. Tot nu toe hebben we deze week al kennis gemaakt met zonkracht 4, maar vrijdag en zaterdag zal dit zonkracht 5 worden. Er zijn al aardig wat mensen verbrand deze week. De zon schijnt normaal gesproken ook nog niet zo hard begin april.

Hoe werkt zonkracht?

Veel mensen denken dat de zonkracht afhankelijk is van de temperatuur, maar niets is minder waar. Het zijn juist de koele dagen, met veel zon, waar je voor moet waken. De zonkracht wordt bepaald door de ozon hoog in onze atmosfeer. Als deze ozonlaag dus is, dan zal er meer schadelijke UV-straling onze aardoppervlak bereiken. Dat is waarom je op sommige dagen sneller verbrand.
Smeer je de aankomende dagen dus goed in en blijf niet te lang in de zon zitten.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.