in

Dit weekend kun je na 20-40 minuten al verbrand zijn

De afgelopen dagen is het heerlijk weer geweest. Het zonnetje deed flink zijn best en de buien bleven grotendeels weg. De eerste zomerse dag hebben we dit jaar al gehad. Toch kan het nog mooier. Vrijdag en zaterdag wordt het zo zonnig dat je na 20 tot 40 minuten al kunt verbranden.

Verbrandingsgevaar

Tussen 13:00 en 15:00 is het vooral belangrijk dat er gesmeerd wordt als je naar buiten gaat, maar buiten die tijden kan de huid ook makkelijk verbranden. Tot nu toe hebben we deze week al kennis gemaakt met zonkracht 4, maar vrijdag en zaterdag zal dit zonkracht 5 worden. Er zijn al aardig wat mensen verbrand deze week. De zon schijnt normaal gesproken ook nog niet zo hard begin april.

Hoe werkt zonkracht?

Veel mensen denken dat de zonkracht afhankelijk is van de temperatuur, maar niets is minder waar. Het zijn juist de koele dagen, met veel zon, waar je voor moet waken. De zonkracht wordt bepaald door de ozon hoog in onze atmosfeer. Als deze ozonlaag dus is, dan zal er meer schadelijke UV-straling onze aardoppervlak bereiken. Dat is waarom je op sommige dagen sneller verbrand.
Smeer je de aankomende dagen dus goed in en blijf niet te lang in de zon zitten.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De man die de derde wereldoorlog voorkwam

e-sigaret kan helpen bij stoppen met roken

E-sigaret – kan helpen bij stoppen met roken