Mariah carey
Saved Read later
Deel dit bericht

Kersthit Mariah Carey nu cultureel erfgoed: dit is haar riante vermogen

De legendarische kersthit ‘All I Want for Christmas Is You‘ van Mariah Carey is nu Amerikaans cultureel erfgoed. De zangeres verdient elk jaar rond de kerstperiode flink wat geld aan de hit. Haar bankrekening is voor Mariah elk jaar een flink kerstcadeau, maar hoeveel staat er eigenlijk op? We zochten uit wat haar vermogen is, en hoeveel ze elk jaar aan haar kersthit verdient.

‘All I Want for Christmas is You’

Mariah Carey staat al sinds begin jaren ‘90 aan de top van de internationale muziekindustrie. De 54-jarige zangeres treedt nog steeds op, al doet ze het wel een stuk rustiger aan dan vroeger. In de ruim dertig jaar dat de Amerikaanse zangeres op het podium staat heeft ze verschillende nummer 1-hits gescoord, waarvan het inmiddels legendarische kerstnummerAll I Want for Christmas is You’ is.

Dit liedje is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met de kerstperiode en wordt massaal op de wereldwijde radio gedraaid rond deze feestelijke periode. Sinds vandaag is deze kersthit Amerikaans cultureel erfgoed, dus Mariah Carey zal de rest van haar leven de zoete vruchten plukken van de opbrengsten van haar grootste kersthit. Ze verdient namelijk elk jaar nog bakken met geld aan ‘All I Want for Christmas Is You‘, we hebben opgezocht hoeveel dat is.

Bekijk ook:
Dit is het bezongen vermogen van zangeres Maan

Vermogen Mariah Carey

De kersthit was in 1994 voor het eerst te horen op de radio. Mariah Carey mag elk jaar ruim €200.000 op haar rekening bijschrijven door radio-inkomsten uit Nederland. Uit radio-inkomsten van Groot-Brittannië is dit maar liefst €450.000, zo meldt The Economist. Ze krijgt jaarlijks uit elk land tonnen aan inkomsten door ‘All I Want for Christmas Is You‘. Daarnaast staat ze elk jaar met kerst op het podium, waar ze ruim €300.000 per show naar binnen weet te harken.

Mariah Carey verdient elk jaar met kerst dus miljoenen aan haar bekende kersthit. Nu het nummer officieel Amerikaans cultureel erfgoed is zal dat voorlopig ook zo blijven. Het totale vermogen van de zangeres wordt door website Celebrity Net Worth geschat op een slordige 340 miljoen dollar. De zangeres heeft al lang geen hit meer gescoord, maar ze zal er geen nacht minder om slapen, want ze weet dat het elk jaar weer feest is rond de kerstperiode. ‘All i Want For Christmas is You' dekt in financieel opzicht voor haar de lading wel.

Bekijk ook:
Dit is het schrikbarende vermogen van horror-auteur Stephen King
2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.