Met de e-bike naar werk
Saved Read later
Deel dit bericht

Steeds meer mensen met de e-bike naar werk

De e-bike rijdt je de laatste tijd steeds vaker om de oren, maar dat is te verklaren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er in 2018 ruim 1 miljoen elektrische fietsen zijn verkocht. Daar waar het eerst meer geassocieerd werd met een senioren vervoersmiddel, stijgt de populariteit nu bij een veel bredere doelgroep. Zo wordt de elektrische fiets ook steeds vaker voor zakelijk gebruik aangeschaft. Maar waarom zou je met de e-bike naar werk gaan als je ook de auto in kunt stappen? We vertellen het je in deze blog!

De flexibiliteit die de elektrische fiets met zich meebrengt

De elektrische fiets brengt veel flexibiliteit met zich mee. Als je een afspraak hebt in de stad ben je hoogstwaarschijnlijk sneller op locatie dan wanneer je de auto pakt. Even snel een broodje halen in de stad tijdens je pauze? Even op en neer met de  e-bike en je zit weer op tijd achter je bureau. Je kunt namelijk behoorlijke afstanden afleggen in een relatief korte tijd. En wel eens stilgestaan bij het feit dat je geen last meer hebt van de files of onverwachte wegwerkzaamheden? Om het maar niet te hebben over de drukte die je ervaart met het openbaar vervoer. Eenmaal aangekomen op werk zoek je niet naar een parkeerplek, maar plaats je binnen no time jouw elektrische fiets in de fietsenstalling. Kortom, geen moeilijkheden meer.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

De met e-bike geeft meer zekerheid voor woon-werkverkeer

Uiteraard is een normale fiets ook heel gezond voor je. Je beweegt meer en moet meer inspanning leveren. Maar het biedt minder zekerheid met slecht weer. Een behoorlijke tegenwind, die je vaker wel dan niet hebt in Nederland, kunnen al voor problemen zorgen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld te laat op een afspraak komen. De elektrische fiets geeft wat dat betreft een stukje zekerheid. Weer of geen weer, vooruit kom je zeker!

Duurzaam is een belangrijke begrip

Men staat steeds positiever tegenover duurzaamheid. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat 36 procent van de Nederlanders bereid is meer te betalen voor producten die met duurzaamheid te maken hebben. De elektrische fiets is een goed voorbeeld van een populair en duurzaam product. Zakelijk gezien worden de fietsen dan ook steeds interessanter. Voor 2020 zien de vooruitzichten van de e-bike er ook goed uit. Het relatief dure systeem van de fiscale bijtelling voor leasefietsen maakt plaats voor een eenvoudiger systeem met een vaste bijtelling van 7 procent voor prive gebruik. Zo komt een elektrische fiets van de zaak steeds dichterbij.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.