Premie van je uitvaartverzekering berekenen? Houd hier rekening mee 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Premie van je uitvaartverzekering berekenen? Houd hier rekening mee

Sta je op het punt om je te oriënteren op de juiste uitvaartverzekering? Je zult er dan waarschijnlijk achter komen dat je een aantal mogelijkheden hebt. Een uitvaartverzekering is er niet alleen voor jezelf, maar ook voor je nabestaanden. Op het moment dat je je premie wilt berekenen zul je dan ook zien dat dit van bepaalde keuzes en omstandigheden afhangt. In dit artikel geven we je hier wat meer informatie over.

Het soort verzekering

Je kunt je verwachte premie beter in kaart brengen op het moment dat je weet wat voor soort verzekering je wilt afsluiten. Je kunt namelijk je uitvaartverzekering in diensten of in geld afsluiten.

Uitvaartverzekering in diensten

Als je je dierbaren zoveel mogelijk wilt ontzorgen na jouw overlijden kies je het beste voor een uitvaartverzekering in diensten. In dat geval betaal je tijdens je leven premie voor de diensten die komen kijken bij de uitvaart na je overlijden. Je nabestaanden worden dan zoveel mogelijk bijgestaan en geadviseerd in de moeilijke periode na jouw overlijden. Dit wordt in Nederland een Naturaverzekering genoemd.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Uitvaartverzekering in geld

Verzeker je liever een bedrag dat je nabestaanden zelf kunnen gebruiken voor de uitvaartverzekering? Dan sluit je een verzekering af in geld. Je kunt dan kiezen voor een Kapitaal- of Koopsomverzekering. Deze vorm kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland begraven of gecremeerd wil worden.

Overige factoren

Daarnaast wordt er bij het uitvaartverzekering afsluiten nog naar andere factoren gekeken die het bedrag van je maandelijkse premie kunnen beïnvloeden. Zo heeft ook de looptijd van de verzekering invloed op je te betalen bedrag. Je kunt tot in het jaar dat je vijfenzestig wordt  of tot het moment van overlijden premie betalen. In het eerste geval zal de premie hoger uitvallen, maar betaal je na je vijfenzestigste geen premie meer. Heb je een uitvaartverzekering in geld? Dan is je premie natuurlijk afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat je hebt verzekerd. Verder zijn factoren die meespelen onder andere je leeftijd en wordt er gekeken naar de gezondheid waarin je verkeert.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Vind je het moeilijk om te bepalen welke uitvaartverzekering er bij jou (en je nabestaanden) past? Schakel dan een professional in en laat je adviseren over de juiste keuze. Ben je er voor jezelf wel helemaal uit wat je wilt? Je kunt tegenwoordig erg gemakkelijk online zelf je uitvaartverzekering afsluiten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.