populairste babynamen
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de populairste namen van jongens en meisjes wereldwijd

Als een vrouw of stel een kind op de werelt zet, dan krijgt hij of zij over het algemeen een naam. Er zitten vreemde namen tussen, zoals Zeus, of Roderick-Hendrik de IV. Vroeger kwamen deze namen vaker voor, tegenwoordig zijn ze wat simpeler van aard. We hebben opgezocht wat de populairste babynamen van Nederland en in de rest van de wereld zijn.

Populairste namen van Nederland

Vroeger waren ouders niet zo creatief als dat ze nu zijn als het aankomt op het verzinnen van een naam voor een kind. Het kind kreeg vaak simpelweg dezelfde naam als de vader als moeder. We hebben de volkstelling van 1947 er bij gepakt en wat blijkt? In die tijd waren de naam Maria en Jan de populairste namen. Op de tweede plek staan Johannes en Johanna en op de derde plek staan Anna en Hendrik.

Tegenwoordig zien we andere namen terug. Vorig jaar heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste kindernamen van vorig jaar vrijgegeven. Zij keren de kinderbijslag uit, dus het zal niet moeilijk zijn geweest om een top 10 te maken met namen die momenteel het meeste worden gegeven aan kinderen. Noah is op dit moment de meest gekozen naam voor een jongen en Julia voor een meisje.

Bekijk ook:
Top 20 populairste babynamen

namen baby

Populairste babynamen wereldwijd

Vrijwel elk land heeft een naam die aldaar het meeste wordt gegeven aan baby’s. Soms gaat de naam van vader op zoon, in andere gevallen zit er een religieuze motivatie achter een naam. In Japan is de naam Nozomi zeer populair, deze naam zal je niet tegenkomen in Rusland, waar Ivan de meest gekozen jongensnaam is. We hebben een tabel gemaakt met een aantal jongens- en meisjesnamen die op dit moment per land worden gegeven aan baby’s.

babynamen

babynamen

Vreemdste babynamen

We kunnen dit artikel niet afsluiten zonder aandacht te besteden aan de vreemdste babynamen ter wereld. Sommige mensen hebben een bepaalde naam in gedachten voor hun nageslacht, al komt het regelmatig voor dat de plaatselijke burgerlijke stand een naam weigert. Je komt er niet mee weg als jij je kind Adolf Hitler noemt, en de naam Vladimir Poetin II is niet erg populair in Oekraïne momenteel. We zetten er een aantal op een rijtje:

  •  Ghëariangelijanno
  • D’Artagniël
  • Wijn
  • Geurtje
  • Jezus-Maria
  • Whooly-Whooly
  • Zorro
  • Corona
  • X AE A-XII (kind van Elon Musk)
  • Eintemaxemillium

Poll Wat zou jouw keuze zijn voor een babynaam?

Traditioneel42.9%
Modern populair28.6%
Uniek/zeldzaam28.6%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

226

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.