Niet je uiterlijk of IQ, maar met deze methode wordt jij succesvol 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Niet je uiterlijk of IQ, maar met deze methode wordt jij succesvol

Iedereen wil rijk en succesvol zijn. Er zijn talloze boeken over geschreven, waarmee de auteurs rijk en succesvol werden. Maar welke methode werkt nou het beste? Psycholoog Angela Duckworth weet welke successtrategie écht werkt. We gaan grit ontcijferen, een succesformule die belangrijk is op het pad naar het leven van je dromen.

Onderzoek naar succesvolle mensen

Angela Duckworth, een Amerikaanse psycholoog, deed langdurig onderzoek naar succesvolle mensen. Ze interviewde geslaagde zakenmensen, militairen en arbeiders in het bedrijfsleven. Ze kwam tot de conclusie dat niet de meest slimme, getalenteerde, of mooiste persoon het meest succesvol wordt, maar dat ligt aan een andere factor. Deze succesfactor noemt de psycholoog grit.

De psycholoog noemt grit een bepaalde combinatie van karakteristieke eigenschappen. Het schommelt tussen lef en volharding in. Simpel gezegd heeft iemand met een hoog grit-gehalte een hoge mate van passie en doorzettingsvermogen. The sky is the limit. Als je iets echt wilt bereiken, dan gaat het je lukken, ongeacht je afkomst, beperkter IQ of het gezinsinkomen.

De juiste mindset brengt je verder

Het gaat om de drive die je hebt om jouw doelen te bereiken. Je moet ernaar verlangen zoals je verlangt naar lucht als je onder water bent. Dat is een hoog grit-gehalte. Met die mindset komen mensen met een lager IQ zelfs verder dan mensen met een hoger IQ. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, wat voor scholing je hebt gehad of dat je bent opgegroeid in een lagere inkomensklasse.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Oprah Winfrey is opgegroeid in een lage sociale klasse en werd de eerste succesvolle zwarte vrouw op televisie. Toen aan Elon Musk werd gevraagd op welke universiteit hij heeft gezeten, antwoordde hij; “ik heb nooit op een universiteit gezeten, maar de mensen die voor mij werken wel”. Beide hadden een hoog grit-gehalte en werden uiterst succesvol. Elon Musk werd zelfs de rijkste man op aarde. Succesvolle mensen barsten van de ambitie, en leven om hun droom te verwezenlijken. Dat is de sleutel tot succes.

Doelen stellen om succesvol te worden

Elk succesvol persoon heeft doelen. Dat zijn vaak langetermijndoelen die zijn onderverdeeld in kortetermijndoelen. Waar wil jij over tien jaar zijn? Welke stappen moet je daarvoor nemen? Als je die vragen kunt beantwoorden dan maak je een stappenplan. Begin met een jaar vanaf nu. Zonder doelen ga je stuurloos door het leven en dan ben je over tien jaar op hetzelfde punt als waar je nu bent.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Als je jouw passie leeft, écht leeft, dan zul je succesvol worden. Doe wat je leuk vindt, wordt daar heel goed in, en dan komt het geld vanzelf. Dat is de manier waarop je succesvol gaat worden. Dit is de omschrijving van de het grit-gehalte waar Angela Duckworth over schrijft. Je kunt jouw grit-gehalte testen op de website van de Amerikaanse psycholoog.

https://twitter.com/TopCoachingGuru/status/1412057694983233543

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.