Drie invloedrijke inspirerende vrouwen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Drie invloedrijke inspirerende vrouwen

Vrouwen werden vroeger gezien als het “zwakke geslacht”, maar dit werd al sinds vroegere tijden als onzin verklaard, dankzij de dappere vrouwen die onze geschiedenis voorgoed hebben veranderd. Dit waren er zoveel, dat het onmogelijk is om ze allemaal te benoemen, maar om een lijst te maken, moet er een selectie gemaakt worden. Onderstaande vrouwen zijn zo opmerkelijk, dat ze zeker het vernoemen waard zijn!

Jeanne D'arc (1412-1431)

Een van de opmerkelijkste vrouwen die voet op deze aarde heeft gezet was Jeanne D'arc . Jeanne leefde in de tijd van de 100-jarige oorlog tussen de Fransen en Engelsen. Toen ze amper 13 jaar was (1425) begon ze stemmen te horen. Deze stemmen vertelden haar dat ze de oorlog tegen de Engelsen moest leiden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze het Franse leger mocht leiden, en daarmee een overwinning behaalde. Voor haar liep het echter niet goed af; Jeanne D'arc werd gevangen genomen door de Engelsen en beschuldigd van hekserij, waardoor ze op de brandstapel werd gegooid.

 Anne Frank (1929 – 1945) 

Anne Frank, wie heeft er nog nooit van haar gehoord? Dit meisje werd vooral heel bekend dankzij haar dagboek dat nu nog steeds ontzettend veel gelezen wordt! Anne Frank was een jonge Joodse meid die gestorven is in een concentratiekamp in 1945. Haar dagboek werd gepubliceerd door haar vader die kon ontsnappen. Anne Frank zelf was een dappere meid die ons leert om altijd hoop te blijven koesteren. De kracht van Anne heeft een groot deel van de wereld weten te inspireren, en toont ons dat zelfs in donkere tijden er altijd een reden is om vol te blijven houden. Want ondanks de slechte afloop, zal zij voor altijd mensen inspireren door haar dagboek!

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Moeder Theresa (1910- 1997)     

Ook moeder Theresa was één van de opmerkelijkste vrouwen ooit! Moeder Theresa was een zuster die haar leven spendeerde aan het helpen van anderen (voornamelijk de armen in India). Deze vrouw was zo onbaatzuchtig dat ze de nobelprijs heeft gewonnen en nadien zelf heilig werd verklaard. Moeder Theresa was een échte zegen voor de mensheid!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.