Lerarentekort in Nederland
Saved Read later
Deel dit bericht

Lerarentekort in Nederland neemt toe: Basisscholen gaan een dag per week dicht

Het personeelstekort in Nederland lijkt extreme vormen aan te gaan nemen. In vrijwel iedere sector staat het water aan de lippen. Bij zowel werknemers als werkgevers. Tenslotte ligt de druk aardig hoog. Vooral aan het lerarentekort in Nederland lijkt geen einde te komen. Sterker nog, die neemt alleen maar toe.

Dit zorgt er zelfs voor dat basisscholen genoodzaakt zijn hun deuren doordeweeks te sluiten. Een basisschool in Den Haag is een van de eerste die dit bekend heeft gemaakt. Gaan nog meer scholen volgen?

Paniek

Een basisschool in Den Haag heeft besloten de deuren minimaal één dag per week te sluiten. Dat hebben Haagse nieuwsbronnen naar buiten gebracht. Dit tot grote paniek van ouders en opvoeders. Veel ouders werken namelijk buiten de deur. Wel wordt er gezocht naar een oplossing die werkt voor beide partijen.

Het lerarentekort in Nederland is de laatste jaren fors toegenomen. Onder andere door de werkdruk en dalende populariteit. Zo zijn basisschoolleerkrachten het niet eens met hun salaris en hebben zij het gevoel dat de lat té hoog ligt binnen het onderwijs. Dit zorgt ervoor, dat veel leraren vroegtijdig uitvallen of zelfs op zoek gaan naar een andere functie.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Schoolgeld gehalveerd

Het lerarentekort in Nederland is niet zomaar op te lossen. Om de opleiding zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hebben landelijke hbo’s besloten het schoolgeld te halveren. Dit geldt voor het eerste en tweede studiejaar. Zo hoopt de pabo de drempel te verlagen en toekomstige leraren te werven.

Achterstanden

Mede door de coronaperiode liepen veel kinderen achterstanden op. Zowel in het basis- als in het middelbaar onderwijs. Het lerarentekort in Nederland maakt het echter een lastige klus om deze achterstanden weg te werken. Hier zijn simpelweg niet genoeg mensen voor.

De overheid heeft afgelopen jaar besloten 5,7 miljoen vrij te maken om deze achterstanden weg te werken. Hiermee kunnen scholen lesmateriaal aanschaffen of extra mankracht aannemen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.