Kerstboom in huis? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Kerstboom in huis?

Heb jij de kerstboom al staan? Dan moet je er rekening mee houden dat je de komende periode in de gaten wordt gehouden door een slordige 50.000 kleine oogjes. Van insecten welteverstaan. In onze kerstboom wemelt het namelijk van de insecten. 

Eén exemplaar kan tot wel 25.000 exemplaren bevatten. Spinnen, springstaarten, lieveheersbeestjes en teken vieren dit feestje dus gezellig met je mee. Heb je geen zin in jeuk deze feestmaand en geef je de voorkeur aan een boom met ballen en een piek? Let dan even goed op.

Voorkom dat je kerstboom zijn eigen leven gaat leiden

Het hoeft dus niet persé aan de hoeveelheid drank te liggen als je ‘s ochtends beneden komt en de kerstboom staat een meter verderop. We denken namelijk helemaal niet na over de aanwezigheid van insecten in de kerstboom. Raar, want hoe overleven die arme diertjes dan onze barre kwakkelwinters van -3 en 2 cm sneeuw? Toch al snel goed voor een code rood in de meeste gevallen. Hoe dan ook, onze insecten zoeken een warm onderkomen en doen dat bij voorkeur tussen de dichte takjes van de kerstboom. De kluit is ook een favoriete vergaarbak trouwens, evenals de openstaande schors van de boom met ballen.

Je zet de verwarming flink hoog voor de ultieme kerstbeleving

In elk geval wanen de beestjes zich veilig tot op het moment jij flink wordt afgezet door de kerstboom handelaar. Laten we eerlijk zijn, je betaald altijd te veel. En dan heb je ook nog een boom waar je dwars doorheen kunt kijken als je er geen 3000 ballen en 1500 lichtjes aan waagt. Eenmaal binnen in de pot of tussen de standaard tuig je het exemplaar op, en zet je de verwarming flink hoog om de ultieme kerstbeleving te kunnen creëren. Je raadt natuurlijk al wat er gebeurd.

Op zoek naar een partner om zich voort te kunnen planten

Je toch al ietwat pieterige boom begint als een malle uit te vallen, en neemt direct de 25.000 holbewoners met zich mee. Die zijn inmiddels al uit hun winterslaap ontwaakt door de tropische temperaturen in jouw huiskamer. Op zoek naar een partner om zich voort te kunnen planten, verspreiden ze zich moeiteloos door de ruimtes van jouw woning.

Bekijk ook:
Ontdek de echte realiteit achter Instagram en laat vergelijken achter je!

Omdat je toch al op het randje van kerststress zit, vraag jij je paniekerig af of je dat overgebleven stukje kipfilet van 3 maanden geleden wel uit de koeling hebt gehaald. Voordat jij je huis onbewoonbaar maakt met allerlei chemische bestrijdingsmiddelen, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Skip de pot en schud de kerstboom even lekker door elkaar

Als je niet op je tenen wilt lopen omdat je bang bent dat je de beestjes wakker maakt, is het verstandig om de kerstboom even flink door elkaar te schudden voordat je hem naar binnen haalt. Ook de pot kun je beter in de schuur laten staan. Dit is namelijk dé ultieme schuilplaats voor de diertjes. Gebruik een standaard met een klem is hier het advies. Ben je creatief met de stofzuiger? Dan kun je ook overwegen om de kerstboom van een flinke zuigbeurt te voorzien. Scheelt een hoop mee eters aan de kersttafel! Voor de naalden zijn robotstofzuigers weer erg handig!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.