Influencers de mist in
Saved Read later
Deel dit bericht

Influencers de mist in

Ook voor influencers zijn het moeilijke tijden en dat geldt vrijwel overal op de wereld. Als dit je beroep is en je afhankelijk bent van de aantallen volgers, val je wel ineens in een zwart gat indien je net als de helft van de wereldbevolking thuis moet blijven vanwege Corona. Geen exotische reisjes of monumentale achtergronden meer voor je mooiste foto’s. Geen professionele hulp bij het kapsel en je make-up en ook het aantal onderwerpen waarover je wat te melden hebt, droogt snel op. Sommige influencers kunnen daar beter mee omgaan dan andere.

#blijfthuis en #wasjehanden

Uiteraard is de term influencer niet zomaar uit de lucht komen vallen. De top in het wereldje van de influencers heeft enorme aantallen volgers en deze worden op alle vlakken beïnvloed door hun idolen. Een oproep om thuis te blijven of om je handen te wassen wordt door met name de jongere groep van volgers dan ook eerder gevolgd dan wanneer deze van de overheid komt. Een aantal influencers heeft de Corona-crisis dan ook aangegrepen om boodschappen te verspreiden van algemeen nut. In hoeverre ze daarbij de gezondheid van hun volgers op het oog hebben of hun eigen populariteit niet willen verliezen, doet er daarbij niet zoveel toe. Af en toe is er ook iemand die er een wat vreemde mening op nahoudt. Dat Corona zal verdwijnen door meer te knuffelen, lijkt wetenschappelijk niet aannemelijk.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Goed bedacht of toch niet?

Een aantal influencers moet het vooral hebben van vrouwelijke rondingen om in de belangstelling van hun volgers te blijven. En wellicht was het toeval dat meerdere er voor kozen om foto’s te publiceren waarbij de strategische delen slechts bedekt werden door mondkapjes. Natuurlijk waren er complimentjes van manlijke volgers die hun ogen goed de kost gaven. Het merendeel van de volgers was echter ‘not amused’. In een tijd dat er tekort is aan medische hulpmiddelen, vonden velen dat de dames wel iets beters hadden kunnen verzinnen als ze zo hoognodig dit soort foto’s wereldkundig wilden maken. De betrokken influencers pruilden dat deze mondkapjes uiteraard afgekeurde modellen waren geweest. Voor sommige van de dames zal dat naar verwachting ook binnenkort gaan gelden.Influencers de mist in 14

Het voelt als een gevangenis

Het leven van een influencer kan ook bijzonder zwaar zijn. Dat ondervond een bekende Australische influencer. Nadat ze terug kwam van een mooie fotosessie op een tropisch eiland, moest ze eerst twee weken in quarantaine. Dat voelde al na twee dagen als opsluiting in de gevangenis en dat deelde ze dan ook met haar volgers. Tot haar verbazing waren er ook minder positieve reacties, die haar erop wezen dat een ruime suite in een 5-sterren hotel toch niet te vergelijken was met een Australische cel. Enigszins gepikeerd door die kanttekeningen merkte ze op dat de kamer inderdaad wel mooi was, maar ze geen gebruik mocht maken van voorzieningen zoals het zwembad, sportschool of bar. Corona is beslist een gruwelijk virus als iedereen ongeacht zijn of haar status daar rekening mee moet houden.

Bekijk ook:
Deze 5 beroepen verdwijnen de komende 10 jaar

Pas goed op jezelf en naasten.

Lees ook: Influencer neemt volgers in de maling over tripje naar Bali

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.