Hittegolf overleven? Dit is ons samengestelde hitteplan! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hittegolf overleven? Dit is ons samengestelde hitteplan!

Heb jij de weersvoorspellingen in de gaten gehouden? Mocht jij geen warmtedier zijn en al gruwelen bij het idee van hoge temperaturen, dan kun je je hart vasthouden. Want de kans dat Nederland te maken krijgt met een hittegolf is meer dan aanwezig. De hittegolf die afkomstig is vanuit Spanje, is zich langzaam aan het verspreiden richting de rest van West-Europa.

Breekt het zweet jou letterlijk en figuurlijk uit? Vraag jij je af hoe je een hittegolf kunt overleven? Blijf nog eventjes hangen, want wij hebben verfrissende tips voor jou op een rijtje gezet.

Plan activiteiten in de ochtenden

Naarmate de dag vordert en de ochtend plaatsmaakt voor de middag, kun je goed merken dat de temperatuur aan het klimmen is naar een hoogtepunt. Zeker tijdens een hittegolf in Nederland. Dat is niet gek, want na de lunch staat de zon op zijn hoogst. Dit betekent dat het warmste punt van de dag is bereikt en jij waarschijnlijk staat te zweten als een otter.

Om jezelf het nodige zweet te besparen, is het raadzaam om activiteiten in de ochtenden te plannen. Tenminste, als die gelegenheid zich voordoet.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

De temperaturen zijn dan aanzienlijk lager, waardoor je verplichte bezigheden makkelijker kunt volhouden. En ’s middags? Wij zouden zeggen; beentjes omhoog en optimaal relaxen (voor zover dat lukt).

Drink voldoende

Een hittegolf overleven zónder voldoende te drinken? Dat is een absolute no-go. Want dat je zweet en vocht aan het produceren bent op zo’n dag, dat is een ding dat zeker is. Al dat verloren vocht dien je natuurlijk terug aan te vullen, om nog enigszins lekker in je vel te zitten.

Daarbij is een koel drankje natuurlijk geen overbodige luxe. Ons advies? Zorg ervoor dat je minimaal twee liter vocht naar binnen tankt.

Houd jouw voeten te vriend

Wat voeten met een hittegolf overleven te maken hebben? Nou, eigenlijk ontzettend veel! Onze voeten fungeren namelijk als onze lichamelijke thermometers. Heb je tijdens de winter weleens last gehad van ijskoude voeten of tenen? Grote kans dat ook de rest van je lichaam aan het bibberen was. Prettig is anders natuurlijk.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Als jij een hittegolf wil overleven en je zoekt naar verkoeling, houd je voeten dan vooral te vriend. Zodra jij jouw voeten voorziet van wat verkoeling, is de kans groot dat ook de rest van jouw lichaam hiervan geniet. Tenslotte is een ijskoud voetbad binnen mum van tijd opgezet. Slim, toch?

Geen stress

Het zweet kan jou letterlijk uitbreken als je alleen al aan een hittegolf denkt. Wij begrijpen dat als geen ander. Het is echter belangrijk om je niet al te druk te maken over de hitte. Deze is er nu eenmaal en daar kun je niks aan veranderen. Boos of gefrustreerd raken, dat heeft geen enkele zin.

Probeer deze tips op te volgen en de ‘zonnige kanten’ te bekijken. Maak er juist iets van! Geniet van de aankomende zwoele zomeravonden. Of trakteer jezelf op een dagje aan het strand. Alleen zo kun je een hittegolf overleven.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.