Het wordt steeds populairder: een Tiny House kopen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Het wordt steeds populairder: een Tiny House kopen

Het wonen in Tiny Houses is een trend geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woningen in te krimpen, te vereenvoudigen en met minder te leven. Deze levensstijl wordt steeds populairder door de milieu- en woningcrisis waar de wereld mee te kampen heeft. Je bent vast benieuwd geworden naar deze efficiënte woningen of wil zelf een Tiny House kopen. Maar wat zijn dit precies voor huizen, waarom kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van leven en wat kan je allemaal in een Tiny House vinden? 

Soorten Tiny Houses

Tiny Houses kunnen gehuurd of gekocht worden, maar je kan er ook zelf een (laten) bouwen. Je kan kiezen voor een Tiny House op wielen, of eentje die vaststaat op een fundering. Doorgaans staan ze los van de grond en worden ze geparkeerd op stukken land. Dat kan in bijvoorbeeld een vakantiepark, waar Tiny Houses vaak bij elkaar staan.

Tiny Houses zijn precies wat de naam doet denken: een klein huis dat net groot genoeg is voor alle benodigdheden. Er zijn geen regels over hoe groot een Tiny House moet of mag zijn, maar doorgaans hebben ze een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter. Dat klinkt als weinig ruimte voor een woning, maar schijn bedriegt.

Bekijk ook:
Besparen op boodschappen: 5 tips voor vrijgezellen

Het interieur van je eigen Tiny House

Als je nu denkt dat een Tiny House door het gebrek aan ruimte een saaie, onpersoonlijke boel is, dan heb je het flink mis. Ook in een kleinere woning kan je een prachtig interieur kwijt. Je beschikt doorgaans enkel over een badkamer, keuken en slaapkamer. Sommige huizen hebben ook nog een woonkamertje beschikbaar. Dit zijn vaak allemaal open ruimtes. Houdt je daarom aan een strakke planning qua kleurgebruik. Meestal wordt gebruik gemaakt van een combinatie tussen wit en bruin, omdat dit de ruimte optisch groter doet lijken. Je kunt je meubels weer op deze kleuren afstemmen. Kleuren die hier goed bij passen zijn bijvoorbeeld blauw, geel en antraciet. 

Ga je een Tiny House kopen?  Dan benut je elk hoekje en gaatje zo optimaal mogelijk. Open rekken en kasten zijn een efficiënte manier om persoonlijke voorwerpen op te bergen, zoals kunst, boeken en planten. Tegelijkertijd wordt de ruimte zo vele malen persoonlijker.

Het wordt steeds populairder: een Tiny House kopen 14

De voordelen van een Tiny House kopen

Het grootste voordeel van een Tiny House is de kostenbesparing. De ruimte is vele malen kleiner dan de gemiddelde woning, waardoor je enorm zal besparen op je huishoudelijke kosten. Ook niet onbelangrijk: de kosten om een Tiny House aan te schaffen zijn veel minder dan een reguliere woning en de prijzen gaan ook niet snel omhoog. De bouw kost namelijk veel minder materiaal.

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Met de aankoop van een Tiny House bespaar je niet alleen op de kosten, maar je verkleind ook je impact op het milieu. Er is heel weinig stroom nodig en de kleine ruimte is in enkele minuten volledig verwarmd. Mensen die een Tiny House kopen zorgen er vaak voor dat deze zelfvoorzienend zijn. Daarmee druk je je uitstoot nog verder omlaag.

Op persoonlijk vlak doet een Tiny House ook het een en ander met je. Omdat je minder ruimte hebt wordt je creatiever met je meubels. Je koopt bijvoorbeeld inklapbaar meubilair of meubels die meerdere functies kunnen dienen. Dat is ook een beetje het doel van deze lifestyle: je zoekt in een Tiny House continu naar manieren om je woning, en dus ook je leven, praktischer in te richten. Daardoor heb je zelf ook minder snel last van rommel en heb je alleen datgene in huis dat je echt nodig hebt. Meer rust in je woning, voor het milieu, en voor jezelf!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.