Fake-news en liegen op Twitter? Een fel gekleurd label! 14
FAKE NEWS text on paper. Word FAKE NEWS on torn paper. Concept Image.
Saved Read later
Deel dit bericht

Fake-news en liegen op Twitter? Een fel gekleurd label!

Twitter is weer lekker aan het testen en experimenteren. Met het toewijzen van fel gekleurde labels willen ze liegende politici en fake nieuwsberichten beter herkenbaar maken. Hoewel de functie nog in de testfase zit, lijkt het erop dat deze er binnenkort toch komen gaat.

Tekstcorrectie en een oranje of rood label

Twitteraars hebben nu ook al de mogelijkheid om nep nieuws sneller te kunnen herkennen. Toch wil het social media platform nog meer gaan uitbreiden. Ook campagnes van politieke partijen komen onder vuur te liggen. Twitter zegt dat valse beloftes een grote invloed hebben op de maatschappij.

Fake-news en liegen op Twitter? Een fel gekleurd label! 17

Maar, er zijn uitzonderingen op de regel. Trump mag bijvoorbeeld plaatsen wat hij wil. Jouw post over hetzelfde onderwerp wordt waarschijnlijk verwijderd, terwijl die van de Amerikaanse President vrolijk blijft bestaan. Waarom? Omdat wat Trump zegt belangrijker is dan het overtreden van de regels. Dat je dat even weet..

Fact-checkers?

Ja, fact checkers inderdaad. Dit zijn journalisten, maar ook jij! Je krijgt straks mogelijk de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de fake-content die geplaatst wordt. En daar krijg je ook nog eens punten voor. Des te meer serious shit je aandraagt, des te belangrijker jij wordt voor Twitter. Lijkt op een politieke partij als je het ons vraagt.

Bekijk ook:
De top 10 meest populaire speeltjes in de slaapkamer

Fake-news en liegen op Twitter? Een fel gekleurd label! 18

Met het gekleurde label zie je niet alleen het originele nep nieuws, maar wordt er ook een tekstcorrectie gedaan die je in kunt zien. Lekker vergelijken van wat wel of juist niet waar is dus. Anyhow, hoewel de Twitter volière nu vol zit met hemelsblauwe vogeltjes, zou dit dus binnenkort zomaar kunnen veranderen in een kooi met rood gekleurde angry birds.

Bekijk ook:

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.