De beste Chickflicks op een rijtje 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste Chickflicks op een rijtje

Soms heb je gewoon zin in zo’n heerlijke vermakelijke meidenfilm die lekker wegkijkt waarbij je niet teveel hoeft na te denken. Voor die stemming hebben we een aantal geweldige, klassieke chickflicks op een rijtje gezet die je echt gezien moet hebben!

Mean girls

Natuurlijk moest deze op het lijstje staan. Misschien wel de bekendste chickflick aller tijden, en niet zonder reden! Het verhaal speelt zich af op een Amerikaanse high-school met allemaal kliekjes. Als Katie als nieuweling hier naartoe komt na in Afrika gewoond te hebben gaat er een wereld voor haar open. Ze ontmoet allerlei verschillende mensen en moet haar draai vinden en erachter komen waar ze eigenlijk bij wil horen en wie ze is. Mean girls is hilarisch, herkenbaar en er zitten zelfs ook nog wat lessen in die bijna iedere tiener wel kan gebruiken.

Clueless

Clueless is een film met de iconische hoofdpersoon Cher die een meisje onder haar hoede neemt om haar een make-over te geven. Ook komt er romantiek en vriendschap aan bod. Oh ja, en als je nieuwe outfit inspiratie zou ik ook zeker alle karakters even uitgebreid bestuderen!

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

10 things I hate about you

Nog een film vol romantiek! Deze film volgt twee totaal verschillende zussen die hun weg proberen te vinden in daten en de middelbare. Door een weddenschap verandert er van alles tussen de twee zussen en hun liefdesleven en dat zorgt voor verdriet, blijdschap, liefde en heel veel grappige momenten voor de kijkers.

Legally Blonde

Alle blondjes dom? Nope! Deze film bewijst het tegendeel. Reese Witherspoon speelt Elle Woods. Ze lijkt een stereotype rijk, dom meisje dat alleen houd van winkelen maar ze gaat naar Harvard Law School omdat ze gedumpt is door haar vriend die een slimmer meisje wilde.

Easy A

Mijn persoonlijke favoriet. Een heerlijke high-school film die gaat over slut-shamen en roddelen en reputatie. De film snijdt veel belangrijke en gevoelige onderwerpen (homoseksualiteit, pesten, slut-shaming, etc.) maar op een hele grappige en luchtige manier. 10/10 Would recommend!

Wild Child

Als afsluiter weer een totaal ander verhaal. Emma Roberts speelt Poppy: een verwende, wilde tiener die niks anders doet dan feesten. Daarom gaat ze naar een kostschool in Engeland om discipline aangeleerd te krijgen. Ze vind het in het begin vreselijk en heeft veel moeite met vrienden maken en zich aan de strenge regels houden en ze probeert een plan te bedenken om geschorst te worden, maar dit gaat uiteraard niet helemaal zoals gepland…

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Natuurlijk zijn er nog veel meer geweldige chickflicks maar is volgens mij een lijstje die iedereen gezien moet hebben! Wat is jouw lievelings? Let us know in de reacties!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.