De voordelen van goede Volkswagen Polo velgen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van goede Volkswagen Polo velgen

De Volkswagen Polo is een van de meest bekende modellen van Volkswagen en deze auto wordt door velen geprezen om zijn compactheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Geen overbodige extra’s, de Polo is al jaren een prima auto waar je van op aan kunt. Een aspect waar mensen het niet vaak over hebben, maar wat wel cruciaal is voor de auto, is het belang van goede velgen. Dit geldt zeker voor de Volkswagen Polo, en in de rest van deze tekst leggen we je haarfijn uit waarom het nu zo belangrijk is om velgen van hoge kwaliteit onder je prachtige Polo te hebben. Daarnaast beschrijven we ook nog even wat de geschiedenis is van de Polo, welke series er allemaal zijn, wat voor soort velgen er beschikbaar zijn en ten slotte waar je het beste de Volkswagen Polo aan kunt schaffen.

De Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo werd in de eerste instantie in 1975 geïntroduceerd als goedkope tegenhanger van de Audi A50. Sindsdien is het voertuig niet meer weg te denken op het wegdek en hebben al miljoenen automobilisten kunnen beschikken over deze betrouwbare bolide. Er zijn inmiddels al tientallen modellen uitgebracht en het einde van de Volkswagen Polo is bij lange na nog niet in zicht. De auto is een icoon van degelijkheid, en het is duidelijk dat de Duitse autofabrikant de komende jaren gewoon lekker door zal gaan met het produceren van miljoenen Polo’s.

De laatste jaren is de Polo werkelijk heel erg vernieuwd. Zo beschikt het nieuwste type rijtuig van Volkswagen inmiddels over LED dagrijverlichting en een afstandscontrolesysteem genaamd Front Assist. Daarnaast is de instapprijs ook verrassend laag en is daarbij is deze betrouwbare budgettopper ook te leasen. Tevens is het tegenwoordig ook een gegeven dat de meest recente Polo’s bekend staan om het comfortabele rijden Een dagje rijden met de Polo, of het nu op de snelweg of op de een landweggetje in Frankrijk, staat synoniem voor comfort. De stoelen zitten fijn, de auto rijdt lekker weg en de auto heeft daarnaast is het geluid van de deze Volkswagen klassieker mooi en totaal niet storend.

Series Volkswagen Polo’s

Door de jaren heen zijn er al diverse soorten Volkswagen Polo’s op de markt gebracht, hieronder hebben we daarom nog even een overzicht gemaakt van deze auto door de jaren heen:

 • Polo 86 (1975-1979)
 • Polo 86c (1981 – 1994)
 • Polo III (1994 – 2002)
 • Polo IV (2002-2009)
 • Polo V (2009 – 2017)
 • Polo VI/AW (2017 – heden)
Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Binnen deze series zijn er uiteraard diverse modellen uitgebracht, en de een is nog ironischer dan de ander. Daarnaast zie je deze wagen in alle soorten kleuren die er maar mogelijk zijn, waardoor er op elk willekeurig moment wel ergens een Volkswagen Polo op het wegdek aan het rijden is.

Waarom zijn goede velgen nu zo belangrijk voor de Volkswagen Polo?

Velgen zijn in de eerste instantie niet het eerste waar men aan denkt wanneer we het over zaken hebben die belangrijk zijn voor een goed functionerende auto. Toch zijn ze cruciaal, en het verschil tussen velgen van slechte kwaliteit en velgen van goede kwaliteit is duidelijk te merken voor de weggebruikers. Dit geldt ook zeer zeker voor de Volkswagen Polo. In het algemeen zijn er twee type velgen beschikbaar: originele velgen en replica velgen. Hierin is het bij de originele velgen altijd duidelijk waar ze precies vandaan komen en moet de producent hoogwaardige kwaliteit garanderen. Replica velgen worden vaak gemaakt in landen waar het productieproces, de veiligheid en het loon voor de werknemers niet de belangrijkste zaken zijn, als de prijs van de banden maar laag blijft. Dit heeft ook tot gevolg dat de betrouwbaarheid, waar de Polo normaal om bekendstaat, niet meer gegarandeerd is bij het gebruik van neppe velgen. Kies je voor originele Volkswagen Polo velgen, dan kun je zeker zijn van de volgende aspecten:

 • Grote en ingebouwde veiligheidsmarge
 • Hoge betrouwbaarheid en levensduur
 • Betere aansluiting op de rest van de auto wat het veiligheidsgevoel vergroot
 • Betere uitstraling en afwerking
 • De kwaliteit van de lak is van topkwaliteit
 • Hogere restwaarde als je besluit je auto weer te verkopen

De bovenstaande beweringen zijn natuurlijkerwijs de waarheid en ze gelden niet alleen voor Polo’s, maar ook voor elk ander type Volkswagen zoals de Golf, Passat, UP, Beetle, Tiguan, Caddy, T-Rock of Arteon. Het is echt ongelooflijk hoeveel soorten auto’s de fabrikant uit Berlijn al heeft uitgebracht, en de originele velgen blijven de superioriteit bewijzen.

Uiteraard is het wel een feit dat replica velgen een stuk goedkoper zijn dan echte velgen, alleen met de bovenstaande redenen weet je eigenlijk wel zeker dat replica’s niet de juiste optie is, en de keuze in principe altijd naar originele velgen zal moeten gaan. Bovendien kun je alleen over een authentieke Volkswagen Polo beschikken als je daadwerkelijk de oorspronkelijke buitenranden van een wiel, ofterwijl velgen hebt.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

De velgen van de Volkswagen hebben we nu uitgebreid besproken, maar men moet niet vergeten dat de banden, en dus het gehele wiel van absolute topkwaliteit moet zijn om te kunnen functioneren. Om hiervan zeker te zijn is het van belang om de wielen van de Volkswagen tijdig te laten verwisselen, nog voordat de winter of zomer aanbreekt. Koude weersomstandigen en zaken als sneeuw, hagel of ijs kan levensgevaarlijk zijn als je met zomerbandjes de weg op zal gaan, wees daarom verstandig en wissel je banden voordat de temperaturen weer omlaag gaan. Ook is het gebruik van winterbanden in de zomer niet aan te raden en is dit ook nog eens erg slecht voor de banden zelf. Wat is nu het juiste moment om je banden te laten verwisselen? Als de temperatuur consistent onder de 7 graden zakt, dan zijn winterbanden noodzakelijk. In het voorjaar kun je de zomerbanden weer gebruiken als de warmtegraad weer boven 7 graden ligt.

Waar kun je nu het beste goede Volkswagen Polo velgen aanschaffen?

Indien je besluit om velgen voor de Volkswagen Polo aan te schaffen, dan is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het originele velgen betreft. Zoek daarom altijd een bandenverkoper die alleen originele velgen verkoopt of vraag na of het niet om replica velgen gaat. Daarnaast is het ook wel verstandig om Volkswagen Polo velgen aan te schaffen bij een gespecialiseerd bedrijf in het verkopen van autobanden. Houdt daarnaast ook rekening mee met de benodigde grootte (inch) van de velgen voordat je deze besteld zodat je niet voor ongemakken komt te staan. Nog één extra tip om rekening mee te houden: Zorg dat zowel je winterbanden en zomerbanden van originele velgen van hoge kwaliteit zijn voorzien, zodat je zonder problemen en met veel voordelen de weg weer op kunt gaan met je Volkswagen Polo!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.