Binnenkort een aanzoek doen? Vier tips om het goed te laten verlopen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Binnenkort een aanzoek doen? Vier tips om het goed te laten verlopen

Ben jij van plan om jouw geliefde binnenkort ten huwelijk te vragen? Dan wil je uiteraard dat dit zo goed mogelijk verloopt. Om hiervoor te zorgen, moet je goed voorbereid zijn. Dit lijkt een open deur, maar toch zien we geregeld dat een aanzoek niet helemaal loopt zoals gepland. Om te voorkomen dat dit bij jou ook gebeurt, geven wij je hieronder vier tips om jouw aanzoek goed te laten verlopen.

1. Begin op tijd
Een aanzoek is niet iets wat je van de ene op de andere dag ineens regelt. Nee, want er gaat heel wat aan vooraf. Het kan zijn dat jij in een impuls bedenkt dat jij je geliefde ten huwelijk wilt vragen, maar overdenk het daarna goed. Zo is het belangrijk dat jij er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt. Je wilt immers niet dat een huwelijk binnen de kortste keren op de klippen loopt. Ben je zeker van je zaak? Bedenk dan hoe jouw aanzoek eruit moet zien.

2. Kies een juist moment en een geschikte locatie
Wanneer je op één knie gaat om jouw geliefde ten huwelijk te vragen, doe je dit niet op een doordeweekse avond in de woonkamer. Nee, want het is een bijzonder moment. Kies daarom altijd eerst een geschikte locatie. Gaan jullie binnenkort bijvoorbeeld samen op vakantie? Dan is dit mogelijk een mooi moment om jouw geliefde ten huwelijk te vragen. Dit kan bijvoorbeeld op het strand. Zo’n aanzoek blijft jouw geliefde altijd bij. Bovendien scoor je er ongetwijfeld pluspunten mee, want je laat zien dat je overal goed over hebt nagedacht.

3. Koop een mooie verlovingsring
Een aanzoek is niet compleet zonder een mooie verlovingsring. Het vinden van een geschikte ring neemt vaak behoorlijk wat tijd in beslag. Dit komt vooral doordat het aanbod nogal groot is. Loop een willekeurige juwelier binnen en je treft er talloze verlovingsringen aan. Om het makkelijker te maken, is het verstandig om van tevoren te weten wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld een diamanten verlovingsring of wil je toch een ring met een edelsteen? Zorg ook dat je de lievelingskleur sieraden van jouw partner weet. Is witgoud de lievelingskleur? Kies dan voor een verlovingsring van witgoud. Op deze manier laat jij nogmaals zien dat je de planning van het aanzoek uiterst zorgvuldig hebt aangepakt.  

4. Zorg dat het geheim blijft
Voor de meeste mensen die ten huwelijk gevraagd worden, komt dit als een grote verrassing. Dit maakt het extra speciaal. Wil jij jouw geliefde ook verrassen met een aanzoek? Zorg er dan voor dat dit geheim blijft. Je kunt ervoor kiezen om het wel met iemand te delen, bijvoorbeeld een vriendin of familielid van jouw geliefde. Deze persoon kan jou helpen bij het plannen van het aanzoek en mogelijk zelfs bij het uitzoeken van een verlovingsring. Zeg het verder vooral tegen niemand. Hoe meer mensen het weten, des te groter de kans dat jouw geliefde al van het aanzoek weet voordat jij daadwekelijk op één knie bent gegaan.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.