in

Assassin’s Creed Valhalla is officieel aangekondigd

Dit is wat je moet weten over het nieuwe spel

Assassin's Creed Valhalla

Het nieuwe spel in de Assassin’s Creed reeks is officieel aangekondigd. Assassin’s Creed: Valhalla plaats de speler in de schoenen van een Viking welke in naam van Odin op veroveringstocht gaat. De eerste trailer is beschikbaar en Ubisoft heeft enkele details over het spel naar buiten gebracht. Dit is wat je moet weten over het nieuwe spel.

Assassin’s Creed Valhalla’s verhaal

De Assassin’s Creed serie springt van de ene naar het andere moment in de geschiedenis. Met Valhalla komt men terecht in de tijd van de Viking invasie van Engeland. Dit is om en nabij het einde van de achtste eeuw. Engeland bestond toen nog uit kleinere koninkrijken zoals Wessex en Mercia.

De speler zal de controle nemen over Eivor een Viking plunderaar welke excursies leid naar Engeland om te plunderen natuurlijk! De voornaamste tegenstander is Aelfred the Great, Koning van Wessex welke het Anglo-Saxon verzet leid tegen de Vikingen.

Speel als man of vrouw

Het spel gebruikt RPG-elementen uit oudere spellen uit de reeks zoals Assassin’s Creed Odyssey. De speler heeft de optie om van Eivor een man of vrouw te maken. Ook kleding en tatoeages zijn er om tussen te kiezen.

De speler kan gebruik maken van verschillende wapens zoals:

  • Zwaarden
  • Bogen
  • Bijlen
Lees ook:
Politiewagens weggehaald uit Fortnite wegens 'gevoeligheid'

Valhalla zal zich in een open-wereld afspelen en naast vechten kan de speler ook vissen, jagen en poëtische gevechten leveren.

Gevechten en het bouwen van nederzettingen

De Vikingen staan bekend als geweldige vechters, ze zijn echter ook goed in handelen en ontdekkingsreizen maken. In Valhalla komt dit tot uiting in de mogelijkheid tot het bouwen van nederzettingen. De nederzettingen zijn te verbeteren, dit om bijvoorbeeld bonussen te krijgen voor de troepen door het bouwen van bijvoorbeeld een barak.

Als leider van een nederzetting zal Eivor de mogelijkheid hebben om problemen ook diplomatiek op te lossen. Onderhandelen en het smeden van allianties is een optie.

Co-op modus

In Valhalla kunnen spelers huurlingen maken en deze delen met andere spelers. Deze huurlingen kun je naar je vrienden sturen om te helpen met hun veroveringen en je kunt ze natuurlijk ook zelf ontvangen van andere spelers.

Release, platform en pre-order

Valhalla zal ergens aan het einde van het jaar uitkomen. Het spel zal speelbaar zijn op de:

  • PlayStation 5
  • PlayStation 4
  • Xbox Series X
  • Xbox One
  • PC
  • Google Stadia

Als je het spel op de PC wil kun je nu een pre-order plaatsen bij de Epic of Ubisoft winkels. Spelers op de consoles kunnen een pre-order in fysieke vorm kopen bij Ubisoft winkels.

Lees ook:
Verder komen in je games? Bekijk gameplay video's!

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dertiger lijkt op moeder

Als dertiger begin je steeds meer op je moeder te lijken

Wat verdienen de best betaalde YouTubbers?

Wat verdienen de best betaalde YouTube vloggers?