Saved Read later
Deel dit bericht

Zo kom je sneller van wallen onder je ogen af

Donkere kringen onder je ogen, daar wordt natuurlijk niemand blij van. Echter zijn er best een aantal dingen die je kunt doen om van die vervelende wallen onder je ogen af te komen. Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je niet regelmatig met donkere kringen onder je ogen loopt? Wij geven je de beste tips in dit artikel.

Slaap genoeg

Deze tip spreekt wel een beetje voor zich. Hoe vermoeider je bent, hoe meer kans je hebt op grotere wallen. Des te belangrijker is het dat je genoeg slaapt pakt iedere nacht. Wanneer je genoeg slaapt is de kans namelijk kleiner dat jij de volgende dag met donkere kringen onder je ogen loopt. Maar hoeveel uur per nacht is dan genoeg? Hierbij kun je denken aan zo’n 7 tot 9 uur. Probeer deze uren dan ook echt te behalen. Dit kun je doen door iedere avond op tijd op bed te gaan. Hoe meer uren je slaapt, hoe minder moe je bent en hoe minder wallen je hebt!

Bekijk ook:
Vrouwen opgelet: hoe ga je om met een droge huid en haar?

Let op voeding

Voeding kan een grote rol spelen bij wallen onder je ogen. Donkere kringen onder je ogen kunnen namelijk een teken zijn van bloedarmoede of een vitaminetekort. Het is daarom belangrijk dat je hierop let. Neem genoeg vitamines in en eet gezond. De belangrijkste vitamines die je binnen moet krijgen om minder last te hebben van wallen, zijn vitamine C, B6, B12 en K. Ook mineralen zijn belangrijk, deze vind je terug in veel fruitsoorten.

Zo kom je sneller van wallen onder je ogen af 14

Drink veel water

Wallen worden ook wel omschreven als vochtophopingen onder je ogen. Hoe minder je drinkt, hoe meer kans je daarom hebt op wallen onder je ogen. Om dit te voorkomen is het dus goed om meer te drinken. Vooral water is hierbij een goede keuze. Mocht je dus vaak wallen hebben en niet heel veel drinken op een dag, is dit zeker iets om te onthouden. Drink iedere dag genoeg water!

Bekijk ook:
Wat je gezicht je vertelt over je gezondheid

Kussen extra

Dat jij vaak wallen onder je ogen hebt, kan ook liggen aan je slaaphouding. Nu hoor ik je denken: hoe dan? Dit heeft te maken met de stimulering van de vochtafvoer. Wat je daarom kunt proberen, is een andere slaaphouding aan te nemen. Hierbij kan een extra kussen goed werken. Als jij gebruik maakt van een extra kussen kom je in een andere slaaphouding terecht. Dit kan invloed hebben op jouw wallen, gek hè?

Mocht je iemand zijn die vaak last hebt van wallen en hier al te graag vanaf wilt komen, zijn bovenstaande tips zeker goed om te onthouden.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.