Deze 8 dingen wist jij nog niet over scheten 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze 8 dingen wist jij nog niet over scheten

Ieder mens laat scheten, tot wel 25 keer per dag. Deze stinkende bezigheid heeft sommige onderzoekers ertoe bewogen om eens goed research te doen naar een windje hier en daar. Wij vinden dit wel interessant en hebben de resultaten in dit artikel op een rijtje gezet. Vanaf nu kun je jouw scheten zelf analyseren, leuk voor als je niets te doen hebt op een saaie zondagmiddag.

1. De eerste scheet in een relatie maakt verschil

De eerste keer dat je een scheet durft te laten in het bijzijn van je nieuwe partner is een echte mijlpaal. Onderzoek heeft uitgewezen dan mensen gemiddeld pas na negen maanden een scheet in elkaars bijzijn durven laten. Bij anderen is dat al tijdens een eerste date, in een restaurant, tijdens het voorgerecht. Verschil moet er wezen.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

2. Scheten van vrouwen stinken erger dan die van mannen

De darmen van vrouwen produceren meer waterstofsulfide. Dit zorgt ervoor dat de scheten van vrouwen erger stinken dan die van mannen. Dus de volgende keer als ze een knetter naast jou op de bank laat dan kun je maar beter even dekking zoeken in de tuin of op het balkon.

scheten dumb and dumber

3. Scheetkussens bestaan al eeuwen

Grapjes over scheten bestaan al honderden jaren. Scheetkussens bestaan al sinds de Romeinse tijd. Een heerser uit die tijd, genaamd Elagabalus legde geregeld een opgeblazen dierenblaas op de stoelzitting van familie en vrienden, tot groot vermaak van het overige publiek.

4. Scheten knallen razendsnel je kont uit

We weten niet wie de twijfelachtige eer had om de gemiddelde snelheid van een scheet te meten, maar er is iemand die dat heeft bijgehouden. Uit dit onderzoek blijkt dat een scheet het lichaam met maar liefst 11 kilometer per uur verlaat.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

5. Van sommige voeding laat je meer scheten

Voedsel met zwavel, zoals bloemkool en eieren, en dranken met koolzuur, zoals bier en cola zorgen ervoor dat je meer scheten laat dan iemand die dat niet heeft gegeten of gedronken. Ook verschillende soorten kool, zoals spitskool, en uien zijn flinke boosdoeners.

scheten harry potter

6. Je darmen geven scheten voorrang

Je darmen produceren waterstofsulfide, dat is een giftige stof voor het lichaam, dus geven je darmen prioriteit aan het lozen van deze stof voordat ze beginnen met energieopname uit voedsel. Onderzoekers van de University van Michigan hebben dat vastgesteld.

7. Scheten stinken bijna nooit

Je zult het misschien niet geloven, maar 80% van jouw scheten stinken niet. het overgrote deel van het gas dat je produceert is namelijk geurloos. Je vraagt jezelf waarschijnlijk af waarom jij juist die overige 20 procent moet ruiken als je naast een schijtert op de bank zit, maar daar hebben we helaas geen antwoord op.

8. De geur hangt af van je voeding

Als je scheten zurig ruiken dan heeft dat te maken met de inname van koolhydraten, terwijl de geur van rotte eieren (ja, die van je partner) te maken hebben met de inname van dierlijke vetten, zoals vlees, eieren en vis. Dat heeft te maken met de afbraak van zwavelverbindingen. Veganisten laten meer scheten, kijk dus uit met wat je eet voordat je ergens op visite gaat.

scheten klumps

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.