5 misverstanden over het coronavirus 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 misverstanden over het coronavirus

Het is oorlog en de vijand is onzichtbaar. Niemand in ons land heeft het eerder meegemaakt dat de persoonlijke vrijheid zo werd ingeperkt en het dagelijkse leven op de kop werd gezet.

Wetenschappers weten nog niet veel van dit virus, maar het lijkt wel duidelijk dat het toch is overgedragen van dier op mens op die markt in het Chinese Wuhan. Ook is duidelijk dat het een virus is dat de menselijke longen aantast en besmetting met name plaatsvindt door minuscule druppeltjes die vrijkomen bij het hoesten en niezen van personen die het virus meedragen. Terwijl er gezocht wordt naar een vaccin, neemt het aantal doden iedere dag nog steeds toe. Ook het aantal misverstanden en geruchten wordt telkens groter, soms omdat ze met opzet worden verspreid en nog sneller rondgaan dan corona. Een aantal voorbeelden.

1. Een biologisch wapen

Niet alleen in de ondergrondse ‘journalistiek’ maar ook in de Internationale politiek wordt gespeculeerd dat het huidige virus een biologisch wapen is dat is ontsnapt uit de laboratoria of juist bewust wordt getest op de mensheid. China en de VS beschuldigen elkaar hiervan, maar erg waarschijnlijk is het niet. Het huidige virus is daar gewoon niet ‘dodelijk’ genoeg voor en heeft ook beide landen behoorlijk getroffen.

Bekijk ook:
7 redenen waarom je (vaker) zou moeten zwemmen

5 misverstanden over het coronavirus 14

2. Het verband met 5G

In de ‘underground’ is er al enige tijd fel verzet tegen de invoering van een nieuw systeem van snellere communicatie: 5G is de opvolger van 4G. Tegenstanders van 5G leggen nu verband tussen de aanleg van 5G zendmasten en de verspreiding van het coronavirus. In meerdere landen zijn al zendmasten in brand gestoken of beschadigd in verband met deze berichten. Dat er mensen zijn die hier geloof aan hechten, zegt veel over de huidige paniek.

3. Alleen oudere en zieke mensen lopen risico bij Covid-19

Die is wellicht het meest verspreide misverstand over Covid-19, de ziekte die het gevolg kan zijn van besmetting met het coronavirus, treft niet alleen de oudere en zieke burgers. Overal ter wereld zijn ook jonge mensen, ogenschijnlijk kerngezond, ziek geworden door Covid-19 en daaraan overleden. Het is feit dat de cijfers aangeven dat vooral ouderen getroffen worden en een grotere kans maken te sterven aan de gevolgen. Ook jongeren lopen echter dat risico.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

4. Misinformatie

In tijden dat mensen onzeker worden, gaan ze op zoek naar reddingsboeien en die worden ze ook beslist toegeworpen. Telkens komen er nieuwe geruchten over middelen die ervoor zorgen dat je niet met corona wordt besmet. Vitamine C was in veel winkels snel uitverkocht toen rondging dat bij extra gebruik hiervan het virus kon worden bestreden. Ook namen talloze mensen ieder kwartier een slokje water omdat het virus zich alleen in een droge keel kon vestigen. Experts zijn er 100% van overtuigd dat beetje opties geen enkele toegevoegde waarde hebben.

5. Straf van God

Geloven betekent vertrouwen zonder bewijs te eisen. In orthodoxe kringen wordt corona zowel een straf of beproeving genoemd als genegeerd. Binnen Nederland baarde een predikant opzien door te voorspellen dat de hele mensheid zal overlijden aan dit virus en de schuld daarvan bij de jongeren te leggen. In Israël negeren orthodoxe joden alle maatregelen van de regering, omdat immers God bepaalt wie overleeft en niet de mens.

Lees ook: Bang voor corona? Apophis komt eraan

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.