Gewrichtspijn, een natuurlijke oplossing? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gewrichtspijn, een natuurlijke oplossing?

Veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met gewrichtspijn. In Nederland alleen zijn er meer dan één miljoen patiënten waarbij de huisarts deze diagnose heeft vastgesteld. Elk jaar neemt het aantal mensen met deze klachten tevens met duizenden toe. Het is dus een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Maar wat kan je eraan doen als je er last van hebt?

Er zijn verschillende manieren om met deze klachten om te gaan; je kan bijvoorbeeld in therapie gaan bij een fysiotherapeut of pijnmedicatie slikken. Er is ook nog een andere oplossing; eentje in de vorm van natuurlijke supplementen. En deze natuurlijke oplossing kan zeer behulpzaam zijn.

Gewrichten

Het menselijke lichaam bevat honderden gewrichten en samen zorgen ze ervoor dat je goed kan bewegen. Maar doordat gewrichten (en spieren) zoveel worden gebruikt, ondervinden ze vaak last van slijtage. Hoe langer en vaker je gewrichten gebruikt, des te groter de kans dus is dat deze slijtageverschijnselen optreden. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze klachten vaker voorkomen bij professionele sporters en mensen op leeftijd.

Gewrichtspijn, een natuurlijke oplossing? 16

Gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten kunnen zich op meerdere manieren uiten. Gewrichten kunnen stijf of pijnlijk zijn. Bewegingen maken gaat moeizamer of zijn in geheel niet meer uitvoerbaar. De klachten kunnen de nachtrust belemmeren. En de pijn zit soms niet alleen in het gewricht zelf, maar kan ook nog uitstralen naar andere gebieden van het lichaam. Dit zijn allemaal zeer vervelende klachten, maar wat kan je er nou aan doen? Een oplossing kan je vinden in natuurlijke supplementen.

Natuurlijk supplement met Astaxanthine

Een middel waarmee mensen hun gewrichten en spieren kunnen verzorgen zijn gezondheidscapsules met de stof astaxanthine. Astaxanthine is een krachtige antioxidant met veel positieve werkingen. Zo heeft deze stof een ontstekingsremmende werking en helpt het bij het herstel van de spieren. De stof heeft daarna nog talloze andere nuttige werkingen, zo helpt het bijvoorbeeld ook bij buikklachten. Belangrijk om te weten is dat de stof honderd procent natuurlijk is en dat er geen bijverschijnselen zijn. Supplementen met astaxanthine zijn dus een ideale manier voor mensen die hun gewrichten en spieren op een natuurlijke manier willen verzorgen! En kunnen helpen bij gewrichtspijn.

Fun fact: astaxanthine wordt gemaakt van bloedregenalgen, en heeft een typisch roze gloed. Deze stof is ook de oorzaak waarom zalm, garnalen, kreeften en flamingo’s roze zijn! Zelf word je natuurlijk niet roze door het gebruik van deze supplementen!

Gewrichtspijn, een natuurlijke oplossing? 17

Natuurlijk supplement met Boswellia

Een ander middel waarmee mensen hun gewrichten en spieren kunnen verzorgen zijn gezondheidscapsules met Boswellia-extract. Dit extract wordt gewonnen uit de Boswellia boom en capsules die dit bevatten hebben meerdere positieve effecten op de gezondheid. Capsules met dit extract worden vooral gebruikt ter bevordering van soepele gewrichten, maar ze hebben ook een positieve werking op het hart en het cholesterolgehalte. Een prima middel dus om gewrichtsklachten op een natuurlijke en simpele manier tegen te gaan!

Fun fact: de Boswellia is een boom die eeuwenlang is gebruikt als grondstof voor wierrookproductie.

Gewrichtspijn, een natuurlijke oplossing? 18

Mocht je dus last hebben van gewrichtspijn of spierklachten, dan kan je altijd overwegen om een van deze natuurlijke supplementen te proberen!

Spierpijn kan natuurlijk ook voorkomen zonder dat het een langdurige klacht is; bijvoorbeeld na het sporten. We hebben hier vijf tips waarmee je spierpijn na het sporten kan voorkomen.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.