hooikoorts
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze feiten en fabels over hooikoorts kende je nog niet

Het hooikoortsseizoen is weer aangebroken, en dat betekent tranende ogen en loopneuzen voor mensen die last hebben van hooikoorts. Maar liefst 1 op de 6 mensen heeft hier last van, maar gelukkig zijn er goede medicijnen beschikbaar die deze klachten tegen kunnen gaan. Er gaan elk jaar weer verhalen rond over deze vervelende allergie, maar welke verhalen zijn waar? We hebben wat feiten en fabels over hooikoorts op een rijtje gezet.

Voor hooikoorts hoef je niet naar de huisarts

Dit is een fabel. Als je ernstige klachten hebt, en deze zijn met een simpele neusspray niet op te lossen, dan is het juist raadzaam dat je naar de huisarts gaat. Deze kosten worden gewoon vergoed vanuit je basisverzekering, en je betaalt geen eigen risico. Een huisarts kan de juiste medicijnen voorschrijven, zodat jij zonder tranende ogen door het voorjaar kunt wandelen.

Hooikoorts komt alleen in het voorjaar voor

Dit is een fabel. Tussen februari en september bloeien de meeste planten, waarvan de piek in mei en juni ligt. Dit wil niet zeggen dat je bijvoorbeeld in april geen last kunt krijgen van hooikoorts. Als er een zachte winter heeft geheerst, dan is de kans op een vroege start van de hooikoortsperiode aanzienlijk, dat kan dus al in maart of april zijn, maar ook na juni hebben veel mensen nog last van deze allergie.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

hooikoorts klachten

De meeste hooikoortsmedicijnen zijn te koop bij de drogist

Dit is een feit. Er zijn veel verschillende medicijnen te koop bij de drogist, dus je hoeft niet per definitie naar de huisarts voor medicatie. Als je naar een drogist gaat, en aangeeft dat je last hebt van hooikoorts, dan zullen ze je van de juiste medicatie voorzien. Deze zijn zonder recept verkrijgbaar, en meestal op voorraad. Er zit vast wel een drogist bij jou op de hoek, dus sla een paar doosjes in.

Je komt nooit meer van hooikoorts af

Dit is een fabel. Sommige mensen hebben hun hele leven al last van hooikoorts, anderen krijgen er pas op latere leeftijd last van. Er zijn ook mensen die het hun halve leven al hebben, en er op latere leeftijd juist vanaf zijn. Artsen weten nog steeds niet precies waar dit aan ligt, maar de symptomen kunnen dus op elk moment in je leven afnemen. Je hoeft er dus niet je hele leven aan vast te zitten.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Een regenbui helpt tegen hooikoorts

Dit is een feit. Mensen hebben last van hooikoorts door het stuifmeel in de lucht. Als het gaat regenen dan neemt het stuifmeel in de lucht af, en daarmee ook de klachten. De meeste mensen krijgen letterlijk meer lucht tijdens of na een regenbui als ze last hebben van hooikoorts, dus een regenbui is een verademing voor mensen die last hebben van deze vervelende allergie.

hooikoorts klachten

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.