Verpleegkundige opleiding
Saved Read later
Deel dit bericht

NCOI’s Bachelor opleiding stoomt zorgprofessionals klaar voor de toekomst

Werken als verpleegkundige, weggelegd voor mensen die het fijn vinden om voor anderen te zorgen. Professionele zorg leveren betekent ook studeren en een opleiding volgen, met de opleiding bachelor verpleegkundige heb je de kennis die je nodig hebt om dit beroep uit te oefenen. Medische kennis, vaardigheden en verpleegkundig handelen. Realistische situaties worden nagebootst, om je klaar te stomen voor de echte praktijksituaties. Een praktijkgerichte opleiding, die je afrondt met een officieel getuigschrift HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor deze opleiding NCOI heb je een havo, MBO 4 of VWO diploma nodig, ook als je geen diploma hebt zijn er toch mogelijkheden om deze bacheloropleiding te volgen. Je kunt instromen met een 21+ toets, wel moet je laten zien dat je kwaliteiten bezit om de opleiding te kunnen volgen. Ben je al in het bezit van een opleiding verpleegkundige 4, dan heb je de mogelijkheid de opleiding verkort te volgen. Heb je andere opleidingen die aansluiten op de opleiding, dan zijn er ook mogelijkheden om de opleiding sneller te volgen.

Groot tekort aan verpleegkundigen

Goed opgeleide verpleegkundigen zijn als een speld in een hooiberg, maar de zorg is ook sterk veranderd in vergelijking met vroeger. De schaarste van verpleegkundigen neemt toe,  omdat de vraag naar zorg groter wordt. Met name in de wijkverpleging worden drastische tekorten voorspeld, er moeten volgens het orgaan elk jaar bijna 5000 mensen worden opgeleid. Op de lange termijn zullen de tekorten alleen maar verder oplopen.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Steeds vaker moeten verschillende soorten zorg thuis worden gegeven, het gebruik van nieuwe technieken komt ook steeds vaker voor. Dit heeft als gevolg dat er van verpleegkundigen ook steeds meer wordt gevraagd, met 1 specialisatie ben je beperkt in het uitoefenen van je vak. Vaak moet je over het gehele zorgproces zorg dragen, hierdoor heb je een bacheloropleiding nodig.

Nadat je de opleiding met goed gevolg hebt afgelegd kun je werken in:

  • de wijkverpleging
  • verpleeg / verzorgingstehuis
  • de gehandicaptenzorg
  • geestelijke gezondheidszorg
  • de thuiszorg

Studeren en werken

Het voordeel van de opleiding bachelor verpleegkundige is, dat je deze in je vrije tijd kunt doen. Studeren en werken tegelijk, 3 fases en een afstudeerfase. Een fase bestaat uit meerdere modules, een opleiding op maat waarbij je vooropleiding het tempo bepaalt. Een studiebegeleider zorgt dat je altijd een vast contactpersoon hebt, waar je terecht kunt als je ergens tegenaan loopt tijdens de opleiding.

Doe de opleiding die je leuk vindt

Er zijn niet veel mogelijkheden om te werken en te studeren, een opleiding ncoi is gericht op werkenden. Op welk niveau je ook een opleiding wilt doen, er zijn verschillende mogelijkheden naast je baan. Het voordeel van deze opleiding is, dat deze erg flexibel is met betrekking tot je privéleven. Niet voor niets zijn de opleidingen erg populair, en zijn zij al bijna 30 jaar voor werkend Nederland de grootste opleider.

Het is belangrijk om in het leven je dromen en ambities na te jagen, dit begint met een opleiding die bij je past, ook al heb je al een baan. Misschien wil je je horizon verbreden, en een opleiding doen die binnen een geheel ander vakgebied ligt. Bij NCOI zijn er voldoende mogelijkheden om de opleiding te doen die echt bij je past. Weet je nog niet precies wat je wilt, doe de werkplezier test of volg een sessie bij een onafhankelijke loopbaancoach.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Combineren met je vrije tijd

Om te werken en te leren moet je in het bezit zijn van een bepaalde discipline, maar bij een opleiding van de ncoi wordt er ook op dit vlak met je meegedacht. Hierbij kun je denken aan de ideale combinatie van werken en studeren, zodat je nog voldoende tijd overhoud voor je gezin of het uitoefenen van je hobby. Deze methode van studeren is uniek, en vind je bij geen enkele andere aanbieder van opleidingen.

De keuzehulp op de website van de NCOI, is een handig hulpmiddel om erachter te komen welke opleidingen geschikt zijn voor jou. Hier vul je bijvoorbeeld in het vakgebied, de duur van de opleiding, het moment dat je wilt starten, de opleidingsvariant en de locatie . Zo heb je in een oogopslag de opleidingen die perfect bij jouw situatie passen, wil je ook kijken welke opleiding bij jou past? Op de website ncoi.nl vind je alle informatie.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.