Voedingsmiddelen voor hardlopers
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste voedingsmiddelen voor hardlopers 

Hardlopen is een sport die vaak wordt onderschat. Even een rondje door de bossen of door de stad kan geen kwaad, maar doordat het zo'n intensieve sport is, geeft het een zware belasting aan je lichaam. Ben je eenmaal verkocht als hardloper, dan ren je het liefst elke dag van de week. Ook al is het misschien niet al te best voor je lichaam, dan kun je er nog wel voor zorgen dat je zo goed mogelijk voor je lichaam blijft zorgen, met de juiste voeding bijvoorbeeld. Maar wat kun je als hardloper nu het beste eten?

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Eieren

Dat eiwitten goed voor je lichaam zijn is duidelijk, maar wist je dat je met één ei ongeveer 10% van je dagelijkse eiwitbehoefte binnen kunt krijgen? Mocht je nu vegan zijn of eieren niet lekker vinden, dan zijn er genoeg vervangers om alsnog deze voedingstoffen binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan tofu of kikkererwten. Als je bijvoorbeeld een training of zware wedstrijd hebt gelopen, dan kun je samen met deze eiwitten goed herstellen door de hoeveelheid vitamine K. Deze vitamine is belangrijk voor gezonde botten.

De beste voedingsmiddelen voor hardlopers  16

Zoete aardappelen

Zoete aardappelen zorgen ervoor dat je de juiste hoeveelheid vitamine A binnenkrijgt. Dit krijg je in de vorm van Betàcaroteen, een antioxidant. Niet alleen zorgen deze aardappelen voor vitamine A, maar ook voor vitamine C, kalium, ijzer en mineralen. Kortom: een product dat je als loper zeker niet over moet slaan. Deze mineralen zorgen er namelijk voor dat je spieren goed functioneren en dat kan van invloed zijn op je loop prestaties. Eet het bijvoorbeeld bij het avondeten, maar je kunt er ook soep of een salade van maken.

De beste voedingsmiddelen voor hardlopers  17

Volkorenbrood

Zucht, de een verteld je dat brood niet goed voor je is en de ander zegt dat je juist brood moet eten. Als we kijken naar fanatieke hardlopers, dan hebben ze tenminste drie tot zes porties van 28 gram volle granen nodig. Eén snee brood komt ongeveer overeen met één zo'n portie. We praten hier wel over 100 procent volkoren brood en dit brood speelt een goede rol bij het behouden van je gewicht. Doordat je brood eenvoudig mee kunt nemen, kun je dit altijd en overal eten. Je kunt naast volkoren ook kiezen voor bijvoorbeeld gerst, boekweit of rogge.

De beste voedingsmiddelen voor hardlopers  18

Sinaasappelen

Sinaasappels staan bekend dat ze enorm veel vitamine C bevatten, maar wist je dat bij het persen van deze vruchten er veel vitamine verloren gaat? Je kunt deze vruchten dus beter uit het vuistje eten. Als hardloper kun je regelmatig deze vrucht tot je nemen, want dit zorgt ervoor dat je minder last krijgt van enige spierpijn na bijvoorbeeld zware interval trainingen. Dit komt omdat ze veel antioxidant vitamine C met zich meedragen. Het helpt daarnaast ook bij zowel het verlagen van het cholesterolgehalte als hoge bloeddruk. Win-win dus!

De beste voedingsmiddelen voor hardlopers  19

Bekijk ook:

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.