X-factor UK
Saved Read later
Deel dit bericht

X-factor UK is een slangennest, verschillende oud-deelnemers klappen uit de school

Ken jij de populaire talentenjacht de X-factor nog? Het programma is vanaf 2006 tot en met 2013 uitgezonden op de Nederlandse buis. De talentenjacht stond vooral bekend om het vinden van nieuw zangtalent, onder leiding van een bekende jury. En laten we niet vergeten dat het spraakmakende momenten heeft opgeleverd. Herinner je de ruzie tussen Gordon en Eric nog?

Nederland is echter niet het enige land dat de talentenjacht heeft uitgezonden. Ook Engeland heeft verschillende seizoenen gedraaid met een zeer bekend jury panel, dat de zangers beoordeelde op talent en looks. Het bekendste jurylid van X-factor UK is Simon Cowell en heeft vanaf 2004 op volle toeren gedraaid.

Sinds deze week hangt een donkere wolk boven het talentenprogramma en dat heeft alles te maken met oud-deelnemers, die uit de school klappen over de gang van zaken. En deze zijn niet mis.

Trauma’s door X-factor deelname

Inmiddels zijn zes oud-deelnemers van de talentjacht naar justitie gestapt en zijn zij van plan een rechtszaak aan te spannen tegen het mediabedrijf SyCo, dat de rechten van X-factor in handen heeft. De eigenaar van SyCo is Simon Cowell zelf, die meerdere seizoenen heeft gejureerd voor het programma.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

De klachten zouden gaan om de behandeling die de oud-deelnemers hebben gekregen van verschillende medewerkers van het programma.

De deelnemers – die anoniem willen blijven – hebben verklaard tegenover de Engelse pers veelal beledigd, uitgelachen en psychisch gekrenkt te zijn in de tijd dat zij deelnamen aan het programma. Deze voorvallen zouden psychische sporen achtergelaten hebben, waaruit trauma’s en angsten zijn ontstaan.

Ontkenning

De deelnemers geven eveneens aan dat zij geen intensieve begeleiding hebben gekregen ná de deelname. Ook dit heeft gevolgen gehad voor de psychische gezondheid.

Zowel de medewerkers van SyCo als van X-factor zelf, zeggen niets te weten van de aantijgingen en reageren geschokt. Ook van juridische aanklachten zouden zij niks weten. Een woordvoerder van de talentenjacht geeft aan open te staan voor gesprekken, mochten oud-deelnemers daar behoefte aan hebben.

Of justitie verder een onderzoek in gaat stellen naar X-factor UK, dat is nog niet bekend gemaakt.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.