Saved Read later
Deel dit bericht

7 tips om gezond door de feestdagen te komen

Door alle feestdagen is december altijd een drukke en hectische maand. De feestdagen staan daarbij ook niet bepaald bekend om de gezondste periode van het jaar. Etentjes met familie en vrienden, uitgebreid ontbijten en vergeet de brunches met de familie niet.

En eerlijk is eerlijk als je dan eindelijk in de avond thuis op de bank ploft eet je hier en daar ook nog wat kerstkransjes. Vervolgens zit je met extra kilo’s in januari en gaan we allemaal massaal op dieet. Gelukkig is het mogelijk om gezonder de feestdagen door te komen en tegelijkertijd ook te genieten! Hoe dan? Met deze 7 tips voorkom jij die extra kilo’s tijdens de december maand.

1. Start met de groenten

Zorg bij het etentje dat je start met veel groenten. Dit zorgt ervoor dat je al een gezonde bodem hebt. Je eet vervolgens minder van het ongezonde. We hebben vaak de neiging om meer aardappelen, vlees en brood te eten in plaats van groenten. Zorg dus dat de groenten de basis is (nog goed voor het milieu ook)! Je kan daarnaast gewoon je stukje vlees eten.

2. Ontbijt gezond

Na al dat lekkere eten in de avond zal je de volgende dag waarschijnlijk opgeblazen voelen. Zorg daarom voor een gezond en licht ontbijt. Ben je een minder grote eter? Kies dan voor een smoothie. Kies voor havermout als je een grote eter bent. Dit kan je variëren met yoghurt, (plantaardige) melk en fruit. Een gezonde start van de dag met voldoende energie.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

3. Matig alcohol

Het is nou eenmaal zo dat er in alcohol heel veel calorieën zit. Een glas rosé bevat circa 110 calorieën. Wees je hier bewust van voordat je op 1 avond een fles wijn leegdrinkt. Naast de calorieën weten we dat alcohol ook niet goed is voor je gezondheid. Wil je toch gewoon genieten van je glaasje wijn met de kerstdagen? Wissel deze dan af met water. Zo voorkom je dat je achter elkaar blijft drinken.

4. Gezonde hapjes

Naast alle ongezonde hapjes kan je ook zorgen voor gezondere hapjes. Dit hoeft helemaal niet saai te zijn. Denk aan gevulde eieren of gerookte zal met brie. Er is heel veel inspiratie te vinden voor gezonde hapjes tijdens de kerst op Google. Geen excuus dus!  Zo kan je gezonde hapjes afwisselen met ongezonde.

5. Beweeg

Dat hoeft niet te betekenen dat je elke week 5 keer naar de sportschool moet gaan. Dit kan ook laagdrempelig bewegen zijn. Wandel naar de supermarkt, fiets naar je werk, pak de trap in plaats van de lift. Kleine aanpassingen die ervoor zorgen dat je toch voldoende beweging krijgt.  Een winterwandeling in het bos kan ook heerlijk zijn! Denk niet te moeilijk.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

6. Breng jezelf niet in de verleiding

Voorkomen is beter dan genezen. Doe op tijd je boodschappen en haal niet te veel ongezonde producten in huis. Een makkelijke manier om te voorkomen dat je na dat etentje bij je schoonouders vervolgens ook nog een pak kerstkransjes op gaat eten.

 7. Geniet vooral

Genieten hoeft niet altijd te betekenen dat je 1 maand lang alles eet wat je maar wil. Zoek de balans en uiteindelijk zal je je ook fitter voelen tijdens de feestdagen! Voorkom dat je weken voor kerst al begint met al die verleidingen. Voel je niet schuldig als je een paar dagen ongezond eet. Die paar dagen zullen echt geen verschil maken.

Zie ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.