Online kansspelen gelegaliseerd 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Online kansspelen gelegaliseerd

De vele liefhebbers die Nederland rijk is, sprongen een gat in de lucht. Eindelijk is de overheid zo ver dat online kansspelen ook in Nederland gelegaliseerd gaan worden. Dat betekent dat er een einde komt aan het spelen van een beperkt aanbod, of het spelen via soms schimmige buitenlandse constructies. Dat betekent ook dat er eindelijk in Nederland ruimte komt om de populairste spellen op een goede manier aan te bieden. Het is dan wel interessant om te bekijken wat de populairste kansspelen van Nederland eigenlijk zijn.

Veel aandacht voor de lotto

Het spel dat nu nog bovenaan prijkt is de lotto. Dat is misschien ook niet zo vreemd, want de mogelijkheden voor dit kansspel zijn in Nederland net wat groter dan voor veel andere spellen. Uit onderzoek is gebleken dat 1,8 miljoen Nederlanders online kansspelen speelt en dat ongeveer 1,2 miljoen daarvan ook deelnemen aan de lotto via de online weg. Wat vooral interessant zal zijn voor de nabije toekomst is of dit ook zo blijft wanneer allerlei nieuwe mogelijkheden op een legale manier worden aangeboden. Een aantal spellen wordt nu namelijk al flink veel gespeeld via andere wegen.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Wedden op sport

Ook zeer populair is het wedden op sport. Dit kan via vele wegen. In Nederland worden er bijvoorbeeld mogelijkheden geboden door de Toto. Dit is eigenlijk gewoon de online variant van het spel dat al tientallen jaren werd gespeeld met een formulier bij de sigarenzaak. Inzetten op winst of verlies in sporten zoals voetbal, wielrennen, tennis en schaatsen kan nog altijd. Ook zijn er veel bookmakers uit andere landen actief. Die bieden bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om live te wedden. Dit is het online kansspel dat sterk in opkomst is. Inzetten tijdens de wedstrijd maakt het extra spannend voor velen.

De digitale krasloten

Krasloten zijn eigenlijk nog relatief jong. Wanneer je dit vergelijkt met andere kansspelen die soms al honderden jaren bestaan, dan is een spel dat pas enkele tientallen jaren meedraait natuurlijk niet oud. Het is wel flink populair. Offline is het zelfs het meest populaire spel. In de online wereld valt het net buiten de top 3, maar is het wel een spel van belang aan het worden. Het gemak waarmee je het kan spelen en de snelheid van het spel zijn voor de meeste spelers de belangrijkste factoren om juist voor krasloten te kiezen wanneer ze online een inzet willen gaan doen.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Fruitautomaten, maar dan virtueel

Een andere klassieker die de overgang van de fysieke wereld naar de online wereld goed heeft overleefd is de fruitautomaat. Al zijn de online slots wel enigszins anders dan de automaten zoals je die in de kroeg en de snackbar hebt. Natuurlijk zijn ook de klassiekers te spelen. De meeste populaire spellen houden echter het midden tussen een fruitautomaat en een videogame. Ze worden daarom ook vaak videoslots genoemd. Het aandeel van dit type spel ligt op 12 procent. Daarmee blijft het andere casino spellen als poker, blackjack en roulette wel enigszins voor.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.