Harrods 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Harrods

Als we een uitstapje naar Londen plannen, dan moeten we zeker de Big Ben gezien hebben, alsook de London Eye, de Tower of London en de London Bridge. Maar wat ook zeker niet mag ontbreken op je must see lijstje is Harrods! Harrods is een droom voor velen en daarom moet je het echt bezocht hebben wanneer je naar Londen gaat. Voor wie Harrods niet kent, leer je deze bezienswaardigheid met plezier kennen in dit artikel!

Wat is Harrods?

Wanneer je Harrods niet kent, zullen we daar eens snel verandering in brengen. Harrods is namelijk een winkelcentrum. Niets speciaal aan zou je denken, maar niets is minder waar. Het is echter niet zomaar een winkelcentrum. Het is immers een luxe warenhuis van maar liefst zeven verdiepingen en het is ongeveer 74000 vierkante meter groot. Het een van de bekendste winkelcentra ter wereld of misschien zelfs wel het meest bekende. Harrods is gevestigd in een compleet woonblok en straalt een en al luxe uit. Je kan er merken kopen zoals onder andere Gucci, Armani en Yves Saint Laurent.

Moest het allemaal nog niet spectaculair genoeg klinken, wat Harrods nog extra fijn maakt, is dat het niet alleen een warenhuis is. Er zijn maar liefst 19 restaurants gevestigd in het warenhuis, waaronder zelfs een sushi- en tapasbar. Daarbij kan je ook nog eens je auto een onderhoud laten geven, terwijl je binnen rustig aan het winkelen hebt. Om het nog gekker te maken is er zelfs een kennel waar je je hond kan zetten wanneer jij even rustig gaat shoppen. Het warenhuis wordt bezocht door enorm veel toeristen en kopen vaak gewoon iets klein om met een zakje van het warenhuis te kunnen rondlopen. Voor vele mensen is het een droom om er ooit eens naartoe te kunnen gaan.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Waarom is Harrods zo populair?

Hoewel je nu al wel beseft da Harrods geen warenhuis is als een ander, zijn er tal van redenen waarom het luxe warenhuis zo populair is. Je trekt er niet alleen je ogen wagenwijd open als je erbinnen bent omwille van de luxeartikelen, maar ook het interieur doet veel aan de populariteit.

De etalages zijn prachtig ingericht en de roltrappen in het midden van het warenhuis doen het hem zeker. Ze zijn immers 20 miljoen pond waard en zijn ondergebracht in een Egyptische Hall. Daarnaast is de Egyptische decoratie die je op elke afdeling terugvindt, gelinkt aan de producten die er op die afdeling verkocht worden.

De Food Hall

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, is de Food Hall een goede reden waarom je zeker een bezoekje moet brengen aan Harrods. De voedingsafdeling bevindt zich meteen op de begane grond en de vleeshal is memorabel. Ook de groenteafdeling is bijzonder om te bezoeken en je kan er genieten van heerlijk eten en drinken.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Je vindt er een assortiment van restaurants en cafés en je vindt er werkelijk alles wat je je maar kan bedenken. Het assortiment is immens uitgebreid met zijn 151 theesmaken, 170 broodvariëteiten, 1400 soorten wijn en 500 kaassoorten. Daarbij komt nog eens dat de weken voor Kerst er ook nog eens specifieke en exclusieve producten te vinden zijn.

Stond Harrods nog niet op je must see lijstje voor Londen? Wedden van wel, nu?

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.