Pokemon Go niet meer speelbaar op oude smartphones 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Pokemon Go niet meer speelbaar op oude smartphones

Het populaire spel Pokemon Go is binnenkort niet te spelen op sommige oudere modellen smartphones. Is Pokemon Go nog net zo'n hype als bij de lancering in 2016?

Onlangs heeft de spelontwikkelaar Niantic op Twitter bekendgemaakt dat er binnenkort een update beschikbaar komt waarmee sommige smartphones Pokemon Go niet meer zullen ondersteunen. Deze update staat in oktober gepland.

Het zal gaan om zowel Android als iOS toestellen. Android smartphones die draaien op Android 5.0 Lollipop zijn als eerste de dupe. Gevolgd door iPhone-bezitters die beschikken over een toestel dat alleen nog draait op een toestel met iOS 11. Het zal hierbij gaan om de iPhone 5s en de iPhone 6.

Traag werkgeheugen

“De iPhone 5s en 6 hebben slechts 1GB aan werkgeheugen”, vertelt een woordvoerder van de spelontwikkelaar Niantic aan The Verge. “We willen de ontwikkeling van nieuwe functies niet inperken, terwijl de meerderheid van onze spelers snellere telefoons hebben.” Dit geldt ook voor de Android smartphones die software ondersteunen tot Android 5.0 Lollipop.

Bekijk ook:
Online een gokje wagen? Bij deze spellen maak je de meeste kans

Terug van weggeweest

In de zomer van 2016 was Pokemon Go een echte rage. De afgelopen jaren  leek het spel op zijn retour te zijn. Maar door de coronauitbraak lijkt het spel weer helemaal terug van weggeweest. In Pokemon Go kunnen Pokemon-liefhebbers via een app in de echte wereld Pokemons vangen met behulp van de Augmented Reality techniek.

Door de coronauitbraak komen mensen weer graag buiten. Dat is de reden dat Pokemon Go weer helemaal hip is. Volgens spelers is het spel ook helemaal coronaproof te spelen. Door de nieuwste updates kan er ook goed vanuit huis worden gespeeld.

Pokemon Go niet meer speelbaar op oude smartphones 15

Recordbedrag in 2019

Ook voor de coronauitbraak was Pokemon Go alweer in opkomst. Zo gaven spelers in 2019 een recordbedrag uit aan het spel. Er werd ruim 800 miljoen euro uitgegeven aan in-game-aankopen. Dit verbreekt het record van 775 miljoen euro in 2016 toen het spel uitkwam. Tot nu toe is er meer dan 3,1 miljard dollar aan het spel uitgegeven.

Bekijk ook:
Wat is er zo speciaal aan een casino zonder registratie?

Harry Potter versie

In 2019 bracht Niantic bracht een andere versie van het spel uit dat zich afspeelt in de Harry Potter wereld. In het spel genaamd “Harry Potter: Wizards Unite” moeten spelers naar buiten en wandelen over straat. Hier kunnen zij voorwerpen verzamelen en gevangenen bevrijden met behulp van toverspreuken. Het leuke aan dit spel is dat je het ook kunt koppelen aan Google Fit voor Android-gebruikers of Health voor iOS-gebruikers. Hiermee kun je meten hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Hoewel dat het spel pas een jaar uit is en nog niet de populariteit heeft zoals Pokemon Go, is het wel in opmars. Het spel is gratis te downloaden maar maakt, net zoals bij Pokemon Go, gebruik van in-app-aankopen.

Wil je meer lezen over deze game? Neem dan hier een kijkje.

Ben jij een Harry Potter fan? Doe de Harry Potter quiz!

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.