FUT-gamemodus verdwijnt mogelijk uit FIFA 21 14
Saved Read later
Deel dit bericht

FUT-gamemodus verdwijnt mogelijk uit FIFA 21

De FUT-fanaten moeten er sterk rekening mee gaan houden dat de gamemodus binnenkort verdwijnt uit FIFA 21. De gameontwikkelaar EA Sports staat de laatste maanden in de spotlights. Het gamebedrijf werd door de Kansspelautoriteit op de vingers getikt, vanwege de gokelementen in het voetbalspel. EA Sports kreeg een extreem hoge boete opgelegd en lijkt nu eieren voor zijn geld te kiezen.

Ultimate Team niet meer beschikbaar voor Nederlandse gamers

FIFA Ultimate Team is de meest winstgevende gamemodus van EA Sports. Echter heeft het betrouwbare Twitter-account ‘FUT Watch’ een opvallende ontdekking gedaan. Er zou namelijk een stukje code zijn ontdekt waaruit blijkt dat FUT zeer binnenkort geblokkeerd zal gaan worden in meerdere regio’s. Gamers uit die landen zouden dan niet langer meer de gamemodus kunnen spelen. Aangezien de Nederlandse Kansspelautoriteit en EA Sports momenteel overhoop liggen met elkaar, lijkt de kans groot dat FUT binnenkort geblokkeerd zal worden in ons land.

Bekijk ook:
Among Us: De populairste game van dit moment

Extreem hoge boete voor EA Sports

De Kansspelautoriteit heeft EA Sports korte tijd geleden een boete opgelegd van 500.000 euro per week. Dit vanwege de gokelementen in FIFA 21. De meeste trouwe FIFA-gamers hadden verwacht dat het straks niet meer mogelijk was om FIFA-punten aan te schaffen in Nederland. Het is voor Belgische spelers als sinds vorig jaar niet meer mogelijk om punten te kopen in de FIFA winkel. Het lijkt er nu op dat EA toch rigoureuzere maatregelen gaat treffen.

Wanneer zal FUT geblokkeerd worden?

EA Sports ging in hoger beroep nadat het de hoge boete kreeg opgelegd. Het is momenteel nog wachten op de uitspraak. Het lijkt er sterk op dat FUT direct geblokkeerd zal worden zodra de uitspraak negatief uitpakt voor EA. Het bedrijf wist in vorig jaar ruim één miljard dollar te verdienen aan de verkoop van de lootboxes in FIFA 20. De pakketjes van de spelers zijn de grootste en belangrijkste inkomstenbron van EA Sports. Aangezien de maatregel nog niet is doorgevoerd kunnen wij ook niet met duidelijk zeggen wanneer FUT geblokkeerd gaat worden in Nederland.

Bekijk ook:
Trailer: FIFA 21

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.