Videoland wordt ook duurder: dit gaat er veranderen 14
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Videoland wordt ook duurder: dit gaat er veranderen

Streamingdiensten zijn naar eigen zeggen door de felle concurrentie en hogere productiekosten genoodzaakt om de abonnementsprijzen te verhogen. Netflix is hard op weg om ‘meekijkers’ te weren, en nu heeft Videoland ook bekendgemaakt dat ze hun prijzen gaan verhogen. De streamingdienst zegt dat de verhoging noodzakelijk is om kwalitatief goede films en series te kunnen blijven leveren. Wij vinden dit een thriller, dus namen we dit nieuws even onder de loep.

Duurdere abonnementen

In navolging van Netflix en HBO gaat Videoland nu dus ook de prijzen verhogen. Gebruikers van de streamingdienst krijgen binnenkort een mail waarin de  prijsverhoging wordt aangekondigd. Gebruikers van het goedkoopste basisabonnement hoeven zich geen zorgen te maken, zij krijgen niet te maken met de verhoging. Het gaat in dit geval dus alleen om de Basic-abonnementen (met reclame) die dezelfde prijs behouden.

Videoland zegt zelf in een verklaring dat het de prijzen moet verhogen om ‘nog meer exclusieve content te kunnen maken’, zoals films, series en spraakmakende documentaires. Videoland lijkt hiermee de trend te volgen die andere streamingdiensten ook volgen; het verhogen van de prijzen om kwalitatief goede films en series te kunnen blijven maken. Ergens is dat logisch, want als een concurrent een veel hoger budget heeft, dan maakt deze ook betere films.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Prijsverhoging Videoland vanaf juni

Videoland heeft aangegeven dat de nieuwe prijzen vanaf 20 juni 2023 zullen worden gehanteerd. Het is niet de eerste keer dat de populaire streamingdienst de prijzen verhoogt, in januari 2022 werden de prijzen van een abonnement ook al met een euro verhoogd. Vanaf 20 juni komt daar weer een euro bovenop. Een Plus-abonnement is nu €8.99 per maand, dat wordt vanaf 20 juni €9,99. Je kunt dan op twee apparaten tegelijk kijken.

Als je een Premium-abonnement hebt dan betaal je vanaf 20 juni geen €10,99 meer, maar €11,99. Voor dat bedrag kijk je op vier verschillende apparaten tegelijk. Er woedt ondertussen dus een stille oorlog in de wereld van streamingdiensten, er komen steeds meer diensten bij, en de concurrentie dus heviger. Netflix is nog steeds mateloos populair, maar absoluut geen alleenheerser meer. Het aanbod is gigantisch. Het dilemma van prijzen verhogen en abonnees behouden zullen ongetwijfeld zorgen voor kopzorgen op alle betrokken redacties.

Poll Wil jij meer betalen voor het gebruik van een streamingdienst?

Absoluut niet25%
Dat ligt aan het aanbod25%
Ik kijk ze allemaal, dus ook als het duurder wordt0%
Geef mij maar een goed boek50%
📊 Bekijk resultaten
1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.