M3gan
Saved Read later
Deel dit bericht

(Trailer) M3gan is de AI horrorsensatie van 2023

Op dit moment draait M3gan in de Nederlandse bioscopen. De horror/sciencefiction-film is een ware hit, en er komt zelfs een vervolg. De film doet ons denken aan Annabel en Chucky, maar dit verhaal zit net even anders in elkaar. Pop M3gan is namelijk ontwikkeld met kunstmatige intelligentie, en het gedrag van de pop neemt ijzingwekkende vormen aan. We namen de film even onder de loep.

Kunstmatige intelligentie

Films over robots met kunstmatige intelligentie zijn al vaker gemaakt. In alle vrijwel alle gevallen keren deze robots zich tegen de mens, waarna er een oorlog tussen robots en mensen ontstaan (Terminator, I, Robot). In M3gan loopt dat verhaal net even anders. Het verhaal begint bij Cady, een meisje dat haar ouders is verloren. Ze krijgt een robot (M3gan) van haar tante, die haar moet helpen met haar verdriet, en het beste vriendinnetje van Cady moet worden.

Het gedrag van M3gan begint op een gegeven moment bizarre en angstaanjagende vormen aan te nemen, en neemt de ene na de andere persoon te grazen die te dicht in de buurt van Cady komt. De robot lijkt zelfs te genieten van haar sadistische uitspattingen. M3gan is nu al een hit, en heeft vele miljoenen opgebracht in de eerste week na de première. Dat is opmerkelijk, want de film moet het opnemen tegen blockbuster Avatar: The Way of Water die tegelijkertijd op het witte doek te zien is.

Bekijk ook:
Deze knappe dames zijn gemaakt door kunstmatige intelligentie

M3gan 2.0 is nu al aangekondigd door Universal

Het iconische dansje van de moorddadige pop in de film is nu al legendarisch. We hebben hieronder een tweet  geplaatst waarin te zien is hoe de moorddadige robot een dansje vertoont voordat ze een moord pleegt. Dit dansje wordt nu al vergeleken met het iconische dansje uit de hitserie Wednesday van Netflix. De film heeft nog meer scenes die worden geroemd, dus het is zeker de moeite waard om de film te checken.

Het succes van de film is voor Universal een goede reden om een vervolg te maken. De productiemaatschappij heeft bekendgemaakt dat er een tweede film gaat komen die M3gan 2.0 gaat heten. De film zal dan naar verwachting op 17 januari 2025 in première gaan, en zullen er grote rollen zijn weggelegd voor Allison Williams en Violet Mcgraw. Tot die tijd kunnen we genieten van het eerste deel, dat nu in de bioscopen is te zien.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.