Cadeaus voor kinderen uitzoeken? Zo slaag je in 2023!
Saved Read later
Deel dit bericht

Cadeaus voor kinderen kopen? Zo heb je succes in 2023

Cadeaus voor kinderen kopen kan tot kopzorgen leiden. ‘Wat vinden ze leuk?' ‘Wat is trendy' en ‘Hoe reageren de ouders?' Zijn zo maar een paar vragen die op kunnen komen. Om je te helpen zetten wij de trends op een rij en leggen we je per leeftijdscategorie uit hoe je leuke cadeaus voor kinderen kunt kopen.

Leuke cadeaus voor de allerkleinste kinderen

In de babyfase is een cadeau voor een kind kopen vaak nog vooral inspelen op wat de ouders graag willen. Bovendien moet het kind zich dan nog ontwikkelen, dus inspelen op de eigen smaak wordt lastig. Als je in deze fase op veilig wilt spelen kun je het best een cadeau kopen dat lang meegaat en redelijk neutraal is. Een teddybeer of iets waar de baby op kan drukken of in kan knijpen om geluidjes te horen zijn in deze categorie populaire cadeaus.

Trendy cadeaus voor kinderen van 2 tot 4 jaar spelen in op de ontwikkeling

De fase tussen de 2 en 4 jaar staat voor kinderen vooral in het teken van ontwikkelen. De kleintjes leren basisvaardigheden zoals lopen en fietsen. Ook de fijne motoriek is in ontwikkeling. Daarom is het goed om een cadeau te kopen dat die ontwikkeling stimuleert. Zo is verstoppertje spelen met Nijntje natuurlijk leuk en ook goed om allerlei vaardigheden te trainen. Ook (constructie)blokken en een trapfiets zijn leuke cadeaus voor kinderen in deze leeftijd..

Natuurlijk kun je ook alle overwegingen overslaan en gelijk een aantal concrete suggesties bekijken voor leuke cadeaus voor kinderen.

Passende cadeaus voor kinderen van 5 tot 8 jaar

In deze levensfase verandert een kind in een echt schoolkind. Een van de gevolgen is dat ze op school steeds meer gaan lezen, maar daardoor thuis juist minder zin krijgen om te lezen. Een boek is dus niet altijd een goede keuze. In deze fase ligt de interesse vooral in het ontdekken van sociale vaardigheden en het leren samen te werken en te spelen met andere kinderen.

Leuke bordspellen, spelletjes die de fijne motoriek trainen en sportspullen zijn zeker leuke cadeaus voor kinderen in deze leeftijdsfase. Ook cadeautjes die helpen om dingen te ontdekken zijn in deze fase altijd leuk.

Overigens is er ook een kans dat de kinderen veel interesse krijgen in social media. Dat is natuurlijk goed, maar als je een cadeau voor kinderen koopt die niet van jou zijn is het wel handig om even te checken hoe de ouders daarover denken. Het zou zonde zijn als je bijvoorbeeld een computerspelletje geeft terwijl de ouders dat verboden hebben.

Welk cadeau geef je een pre-puber? (9-12 jaar)

In deze fase van hun leven bereiden kinderen zich voor op de stap van kind naar tiener. Daardoor kan een kind snel van emotie wisselen. Het ene moment is een kind vrolijk en het volgende moment kan het kind boos en verdrietig zijn. Een cadeau waarmee ze in hun eigen wereld op kunnen gaan is dan een welkom geschenk.

Lichamelijk gezien ontwikkelt zich in deze fase vooral de oog-hand coördinatie. Spellen waarmee die vaardigheden getraind worden zijn dan interessant. Ook gaan kinderen in deze leeftijd steeds meer sociale contacten buiten het gezin leggen. Een leuk spel dat ze samen met vrienden en vriendinnen kunnen spelen is daarom ook een goede suggestie.

Tieners: cadeaus voor kinderen die zich geen kind meer voelen

Formeel praten we nog steeds over cadeaus voor kinderen, maar je kan een tiener haast niet grover beledigen dan hem of haar een kind te noemen. Dat is belangrijk, want als je cadeaus voor kinderen in deze leeftijd koopt kun je het beste de associatie met kinderen zo snel mogelijk vergeten. Gelukkig ontwikkelen tieners in deze fase wel een eigen smaak en identiteit. Door goed te letten op wat hen interesseert en waar zij zich mee bezig houden kun je vast inspiratie vinden voor een passend cadeau.

Wil je meer inspiratie voor cadeaus voor kinderen of als je iemand anders een cadeau wilt geven? Kijk dan hoe makkelijk een geslaagd cadeau kopen kan zijn.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.