Saved Read later
Deel dit bericht

Andrew Tate klaagt Roemeense gevangenis aan

Influencer Andrew Tate heeft via een e-mail aan zijn volgers laten weten dat hij de Roemeense gevangenis aan gaat klagen waar hij op dit moment zit opgesloten. Volgens Tate zit hij daar onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten, en daar is hij niet blij mee. De voormalige kickbokser heeft laten weten dat hij stappen gaat ondernemen.

Ondernemer en influencer

Andrew Tate begon zijn veelbesproken carrière als kickbokser, maar kreeg pas echt bekendheid toen hij in de Britse versie van Big Brother optrad, en daar weg werd gestuurd omdat hij een vrouwelijke medebewoonster had geslagen. Toen hij later op TikTok verscheen werd hij razend populair, maar niet onomstreden. Zijn vrouwonvriendelijke uitspraken kwamen hem op veel kritiek te staan, maar hij werd ook geprezen om zijn motiverende uitspraken met betrekking tot geld, mindset en carrière.

Daarnaast verkocht hij jarenlang trainingen, en verdiende hij samen met zijn broer Tristan miljoenen door middel van schimmige bedrijven. Toen hij door de aanhoudende kritiek van social media werd verbannen vertrok hij naar Roemenië, om vanuit daar zijn werkzaamheden voort te zetten. Hij werd kort geleden gearresteerd en wordt nu beschuldigd van mensenhandel, aanzetten tot prostitutie, loverboy-praktijken en andere seksueel gerelateerde aantijgingen.

Andrew Tate achter tralies

Andrew Tate werd op 22 december 2022 gearresteerd en aangeklaagd voor mensenhandel en verkrachting. Saillant detail: dit gebeurde vlak nadat hij milieuactiviste Greta Thunberg op social media had uitgedaagd. Of dit verband houdt met zijn arrestatie blijft uiteraard gissen, feit is wel dat er veel bewijs voor de aantijgingen in zijn huis is gevonden. De Roemeense autoriteiten zeggen op zijn minst zes slachtoffers hebben te geïdentificeerd.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

De dure auto’s en andere bezittingen zijn van de broers afgenomen, en ze blijven tot minstens 27 februari achter tralies. Tate schrijft in een mail naar zijn volgers: “Ze proberen mij te breken. Ik zit in een cel zonder licht. Mijn enige vrienden zijn kakkerlakken, luizen, en bedwantsen. Ze proberen mijn hart vol te steken met haat”. Hoe hij de mail heeft kunnen versturen is niet bekend, hij schrijft ook in de mail dat de bewakers hem geloven en zijn vastberadenheid respecteren.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.