Stoomboot van Sinterklaas heeft een nieuwe naam
Saved Read later
Deel dit bericht

Stoomboot van Sinterklaas: Wat is de nieuwe naam geworden?

Het begint steeds dichter bij te komen: Pakjesavond. Sinterklaas verblijft nu bijna 3 weken in Nederland, samen met zijn Pieten. Nu is de Goedheiligman gewend aan een beetje kritiek, maar dit jaar leek dit verdrievoudigd. De Sint had zijn boot nog niet aan de Nederlandse kade gelegd of hij had het land al op zijn kop gezet. Nadat de stoomboot op dramatische wijze naar de zeebodem zonk, kwam bij veel ouders nog net geen stoom uit de oren. En nu lijkt het opnieuw raak te zijn. De stoomboot van Sinterklaas heeft een nieuwe naam en daar is niet iedereen het mee eens.

Dramatisch moment

Ieder jaar brengt het Sinterklaasjournaal verslag uit van de reis naar Nederland. Het is dan ook geen verrassing voor de kinderen, dat de Sint en zijn Pieten voor de nodige uitdagingen komen te staan.

Dit jaar raakte Pakjesboot 12 lek en zonk de boot – nadat Sinterklaas een plens water over zich heen kreeg – naar de bodem van de zee. Miljoenen kijkers zagen dit dramatische moment gebeuren. Veel ouders gingen na dit moment compleet los op social media. Berichten met “mijn kind slaapt vanavond niet” kwamen in veelvoud voorbij. Gelukkig waren er ook ouders én kinderen die hier de humor van inzagen. Sinterklaas bedenkt immers altijd een oplossing, toch?

Stoomboot in een nieuw jasje

Inderdaad, Sinterklaas gaat niet zomaar bij de pakken neerzitten. Op de dag van de intocht bracht het Sinterklaasjournaal opnieuw verslag uit en kwam de Sint op tijd aan in Nederland. Niet per boot, maar per vliegtuig! In de haven van Hellevoetsluis lag vervolgens een gloednieuw exemplaar van de stoomboot van Sinterklaas te wachten. En een gloednieuwe boot vraagt natuurlijk om een spiksplinternieuwe naam. Dieuwertje Blok riep alle kinderen op om de mooiste namen in te sturen.

In de uitzending van het Sinterklaasjournaal werd de nieuwe naam onthuld: Stoomboot. Veel kijkers kunnen de nieuwe naam meer dan waarderen. Deze valt echter niet bij iedereen in de smaak en houden de nostalgische traditie liever in ere. In 2019 kreeg ook het paard van Sinterklaas een nieuwe naam. Deze werd van Amerigo veranderd in Ozosnel.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.