Evil Dead
Saved Read later
Deel dit bericht

Evil Dead 5: eerste teaser-trailer is een ware nachtmerrie

Wie is opgegroeid in de jaren ‘80 en ‘90 kan zich vast nog wel de Evil Dead-trilogie herinneren. Dit filmografische drieluik was doordrenkt met bloed en zwarte humor, en was een daverend succes. Later werd het nog dunnetjes overgedaan met Evil Dead (2013) en de serie Ash vs Evil Dead (2015-2018). Dit jaar zal de angst worden opgevoerd met het vijfde deel in de reeks, en wij hebben de creepy teaser-trailer.

Bloed en demonen

De rode draad in de Evil Dead franchise is de Necronomicon; het boek van de doden. Dit boek is de deur naar de hel, en kwelt ieder die het opent. In de vorige films was Ash Williams (gespeeld door Bruce Campbell) de persoon die werd achtervolgt door het kwaad, en er telkens weer de strijd mee aanging. In dit geval is het Ellie, een jonge moeder (gespeeld door Alyssa Sutherland) die het op moet nemen tegen de demonen.

Bekijk ook:
Dit bizarre bedrag is de inhoud van een Emmy Awards goodiebag waard

De producers beloven dat deze film bloederiger en enger gaat worden dan zijn succesvolle voorgangers. De regie is in handen van Lee Cronin, die zijn debuut maakt als zowel schrijver en regisseur van dit vijfde deel van Evil Dead. De vorige delen waren geschreven door Sam Raimi, die ook de eerste Spider-man trilogie schreef. We kunnen dus rekenen op een bovennatuurlijk en bloederig stukje horror-entertainment.

Evil Dead Rise: releasedatum en trailer

Het vijfde deel draagt de naam Evil Dead Rise, en gaat over Beth, een vermoeide moeder die na een lange tijd bij haar oudere zus Ellie op bezoek gaat. De twee hadden al lang geen contact, maar Beth wil Ellie steunen omdat ze drie kinderen in haar eentje opvoedt in een krappe flat in Los Angeles. Ondertussen wil ze de band met haar zus opbouwen, die al lange tijd is verwaterd.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

De hereniging wordt echter akelig verstoort als de twee een oud en mysterieus boek vinden. Als ze het openen ontsnappen er demonen die de strijd aangaan met Beth, Ellie, en de haar kinderen. Zij proberen te overleven terwijl ze worden geteisterd door angst en geweld. De film zal op 19 april van dit jaar in première gaan, en wij hebben alvast de gruwelijke teaser-trailer hieronder voor jullie klaargezet.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.