in

LOLLOL

Staatssecretaris Snel alsnog voor Kerst onder vuur

Meer fouten in verzonden dossiers aan slachtoffers

Was er eerder in de week nog geen meerderheid in de Kamer te vinden om nog dit jaar een debat te voeren met Staatssecretaris Snel van Financiën, met betrekking tot de dossiers die de slachtoffers van toeslagen affaire ontvingen, inmiddels is aan het licht gekomen dat er nog wel meer mis was met de dossiers.

Het blijkt dat naast de vele zwartgelakte pagina’s er wel informatie, in de vorm van persoonsbewijzen, zichtbaar is van mensen die zij niet eens kennen. Het lijkt er dus op dat er meer mis is met de dossiers en dat er dus gerede twijfel bestaat over de rest van de, onleesbaar gemaakte, informatie.

Nog veel dossiers te versturen

Omdat er nog veel dossiers moeten worden verzonden wil de Kamer nu toch een debat om te kunnen bepalen wat er allemaal mis is gegaan en wat er anders zou moeten. Oorspronkelijk waren de coalitiepartijen, gesteund door Groen Links, tegen het debat, maar daar is nu dus verandering in gekomen. De Staatssecretaris had voor na het Kerstreces een tweetal rapporten bij de Belastingdienst opgevraagd en een meerderheid van de Kamer vond dit snel genoeg om dan ook dit debat te voeren. In de aanloop van het debat moet Snel voor aanstaande maandag al schriftelijke vragen beantwoorden.

Lees ook:
Advies: Belasting op inkomsten verlagen, belasting op vermogen verhogen

Aangifte tegen Fiscus

Ondertussen heeft een van de slachtoffers, de vader die tijdens het eerdere debat over de toeslagenaffaire woedend uithaalde naar de Staatssecretaris, aangifte gedaan tegen de Belastingdienst. De man geeft aan dat de Belastingdienst zijn leven volledig kapot heeft gemaakt nadat hij een kleine vijftien jaar geleden plotseling werd aangemerkt als fraudeur. Het resulteerde erin dat hij in korte tijd tienduizenden euro’s aan kinderopvangtoeslag moest terugbetalen. Zijn huurtoeslag werd daarbij stopgezet. Door alle boetes die hierbij werden gegeven groeiden zijn schulden tot ruim 70.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De voordelen van een Sim Only abonnement

ogen

De vijf beste Netflix thrillers!