Staatssecretaris Snel alsnog voor Kerst onder vuur 11
Saved Read later
Share

Staatssecretaris Snel alsnog voor Kerst onder vuur

Was er eerder in de week nog geen meerderheid in de Kamer te vinden om nog dit jaar een debat te voeren met Staatssecretaris Snel van Financiën, met betrekking tot de dossiers die de slachtoffers van toeslagen affaire ontvingen, inmiddels is aan het licht gekomen dat er nog wel meer mis was met de dossiers.

Het blijkt dat naast de vele zwartgelakte pagina’s er wel informatie, in de vorm van persoonsbewijzen, zichtbaar is van mensen die zij niet eens kennen. Het lijkt er dus op dat er meer mis is met de dossiers en dat er dus gerede twijfel bestaat over de rest van de, onleesbaar gemaakte, informatie.

Nog veel dossiers te versturen

Omdat er nog veel dossiers moeten worden verzonden wil de Kamer nu toch een debat om te kunnen bepalen wat er allemaal mis is gegaan en wat er anders zou moeten. Oorspronkelijk waren de coalitiepartijen, gesteund door Groen Links, tegen het debat, maar daar is nu dus verandering in gekomen. De Staatssecretaris had voor na het Kerstreces een tweetal rapporten bij de Belastingdienst opgevraagd en een meerderheid van de Kamer vond dit snel genoeg om dan ook dit debat te voeren. In de aanloop van het debat moet Snel voor aanstaande maandag al schriftelijke vragen beantwoorden.

Bekijk ook:
Hoe staat Pieter Omtzigt er voor richting de volgende verkiezingen?

Aangifte tegen Fiscus

Ondertussen heeft een van de slachtoffers, de vader die tijdens het eerdere debat over de toeslagenaffaire woedend uithaalde naar de Staatssecretaris, aangifte gedaan tegen de Belastingdienst. De man geeft aan dat de Belastingdienst zijn leven volledig kapot heeft gemaakt nadat hij een kleine vijftien jaar geleden plotseling werd aangemerkt als fraudeur. Het resulteerde erin dat hij in korte tijd tienduizenden euro’s aan kinderopvangtoeslag moest terugbetalen. Zijn huurtoeslag werd daarbij stopgezet. Door alle boetes die hierbij werden gegeven groeiden zijn schulden tot ruim 70.000 euro.

Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

492

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.