Checklist voor een geslaagde filmavond 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Checklist voor een geslaagde filmavond

Wil je een filmavond organiseren? In dit artikel delen we een checklist voor een geslaagd filmavondje!

1. Een goede televisie

Het eerste wat je natuurlijk nodig hebt voor een geslaagde filmavond is een goede televisie. Een goede televisie heeft een groot scherm met scherp beeld. Je kan natuurlijk ook een film kijken op een laptop, tablet of telefoon, maar dit is meestal niet bevorderlijk voor de beleving.

Goede tv filmavond

2. Een goed geluidssysteem

Bij het kijken van een film heb je ook geluid nodig en daarom is een goed geluidsysteem ook erg belangrijk. Met een goed geluidsysteem komt de filmwereld nog dichterbij en heb je een betere filmervaring.

Soundsystem tv

3. Een goede en knusse zitplek

Bij een filmavondje zit je toch meerdere uren achter elkaar op dezelfde plek en het is daarom belangrijk dat je een fijne zitplek hebt. Denk hier bijvoorbeeld aan een goede hoekbank, die is ideaal voor een knus filmavondje met je partner. Organiseer je een filmavondje met vrienden, dan heb je meerdere banken nodig. Vind je filmavondje plaats in de winter? Leg dan ook wat dekentjes voor de kijkers klaar.

Bekijk ook:
Een cinewall met haard is ‘hot’

Checklist voor een geslaagde filmavond 15

4. Film van te voren uitkiezen

Een andere belangrijke tip voor een geslaagde filmavond is dat je de film of films van te voren hebt uitgekozen. Iedereen kent het eeuwige zoeken naar een film wel zonder iets leuks te vinden. Uiteindelijk kies je dan maar wat en dat zijn meestal niet de beste keuzes. Zoek daarom ruim van te voren een goede film uit. Zo heb je tijdens de filmavond in ieder geval een goede film op staan!

Extra tip: kijk op IMDb of RottenTomatoes van te voren even naar het cijfer van de film. Zo weet je of de film een goede beoordeling krijgt.

Film uitkiezen

5. Snacks en drankjes

Bij een filmavondje horen ook lekkere snacks en drankjes. De echte filmsnack is natuurlijk popcorn, maar uiteraard kan je elke mogelijke snack wel op tafel zetten bij de film. Wellicht is het een goede tip om snacks te kiezen die niet al te veel geluid maken. Al zijn een paar lekkere chipjes af en toe moeilijk te weerstaan. Lastige keuzes!

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Popcorn filmavondje snack

6. Een verduisterde ruimte

Voor een echte bioscoopervaring kan je de ruimte zo goed mogelijk verduisteren. Met gordijnen – of iets dergelijks – houd je het licht van buiten weg en binnen doe je zoveel mogelijk de lampen en andere lichtgevende items uit. Zo krijgt je beeldscherm geen last van andere lichtstralen en beleef je de film zonder afleiding.

Donkere kamer voor filmavondje

7. Geen telefoons tijdens de film

Oei, een paar uur zonder telefoon is voor de meeste mensen nog best een challenge, maar voor een geslaagde filmavond is dit misschien nog best een goed idee. Een telefoon zorgt namelijk voor heel wat afleiding en kan ook nog eens andere kijkers storen. Tijd voor een telefoonverbod tijdens de film, net zoals in de bioscoop.

Geen telefoon bij filmavond

8. Een fijne outfit

Bij het kijken van de film mogen de strakke kledingstukken in de klerenkast blijven liggen. Het gaat hier niet om de looks maar om het comfort. Kies dus een outfitje uit dat lekker zit. Dat maakt een filmavond ook weer een stuk aangenamer.

Fijne outfit bij de filmavond

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.