Zo zie jij er wakker uit: 4 handige trucjes 12
Beeld: Andrey Zvyagintsev via Unsplash
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo zie jij er wakker uit: 4 handige trucjes

Zie jij er vermoeid uit? Vaak is dit het resultaat van een slaaptekort. Een eenvoudige oplossing is om eens goed uit te slapen, maar dit is niet altijd mogelijk. Donkere kringen onder je ogen, opgezwollen ogen en een vlekkerige huid zijn allemaal tekenen dat je niet goed uitgeslapen bent. Dit kan een slordige indruk geven. Heb jij er een slechte nacht op zitten? Met deze 4 handige trucjes zie jij er toch wakker en uitgeslapen uit. 

Donkere kringen wegwerken

Donkere kringen onder je ogen zijn misschien wel het meest duidelijke teken dat jij te weinig hebt geslapen. Hoe ouder je wordt, hoe meer last je hiervan krijgt. Met een oogcrème die cafeïne bevat bevorder je de bloedsomloop in de huid rond je ogen. Ook crèmes met retinoïnezuur geven je een frisse uitstraling, omdat deze een tijdelijk verdikkend effect hebben waardoor de verkleuring minder goed zichtbaar is.  Vervolgens breng je concealer aan voor een open blik en om de verkleuring verder weg te werken. Kies voor een wat dunnere vloeibare concealer om te voorkomen dat je een onnatuurlijke uitstraling krijgt. De dikkere crèmeformules hebben een goede dekking maar kunnen er cakey uit zien op een vermoeide huid. Een make-up spiegel maakt make-up aanbrengen gemakkelijk doordat deze make-up spiegel details goed in beeld brengt

Bekijk ook:
De leukste zomerstijlen om je sneakers mee te combineren

Zo zie jij er wakker uit: 4 handige trucjes 14

Opgezwollen ogen tegengaan

Je lichaam houdt extra vocht vast als je te weinig slaap krijgt. Dit is goed te zien onder je ogen, waar de huid opgezollen raakt. Geef jezelf ’s ochtends een gezichtsmassage om het vocht weg te werken. Met je ringvinger oefen je zachte druk uit op de huid onder en rondom je ogen. Je kunt hiervoor een beetje olie gebruiken, zodat je vingers soepel over de huid glijden. Een ander trucje dat veel wordt gebruikt om zwelling onder de ogen te verminderen is het gebruik van kamille- of groene thee zakjes. Leg deze een minuutje op je ogen om het vocht af te voeren. 

Serum voor een open blik

Heb jij ’s ochtends maar weinig tijd voor een beautyritueel? Dan kan een serum de uitkomst bieden. Als jij een nacht slecht hebt geslapen, heeft je lichaam niet genoeg kans gehad om de collageen voorraad in de huid aan te vullen. Dit zie je terug in lijntjes en rimpels die opeens extra opvallen. Kies een serum met hyaluronzuur dat je in de huid masseert. Dit herstelt de vochtbalans, helpt tegen een trekkerig gevoel en vult de huid als het ware op waardoor lijntjes minder zichtbaar worden. 

Bekijk ook:
Op naar de zomer: Dit zijn de bikini trends van 2024

Een gezond kleurtje

Wist je dat je gezicht je veel verteld over je gezondheid? Een grauwe huid ziet er niet gezond uit. Je hebt misschien de neiging om een laag foundation aan te brengen voor een beetje kleur op je gezicht, maar dit benadrukt juist imperfecties op de vermoeide huid. Gebruik liever een lichte BB cream die je met een vochtig make-upsponsje aanbrengt. Als finishing touch breng je wat blush aan op de appeltjes van je wangen. 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.