Dit zijn de duurste sneakers ter wereld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de duurste sneakers ter wereld

Een paar schoenen van basketballer Michael Jordan is sinds kort het duurste paar sneakers ter wereld. De sneakers leverde tijdens een veiling in Las Vegas een waanzinnig bedrag op van maar liefst 1,47 miljoen dollar. 

Het is bijna haast onmogelijk om het voor te stellen, maar afgelopen zondag heeft iemand ongeveer anderhalf miljoen dollar betaald voor een paar sneakers. Met zoveel geld kan je van alles doen, maar om dit aan een paar oude schoenen uit te geven is toch wel enigszins bizar te noemen. Toch zijn het niet zo maar een paar schoenen, want het betreft hier een paar Air Ships sneakers van Nike die gedragen zijn door Michael Jordan. De basketballer droeg de sneakers tijdens zijn debuutseizoen in 1984 bij de Chicaco Bulls. Dat is erg bijzonder en daarom wilde een verzamelaar van sportattributen er veel voor betalen.

De sneakers van Michael Jordan leveren wel vaker enorme bedragen op tijdens veilingen. Zo werd vorig jaar ook een paar sneakers van de basketballer verkocht voor ruim 600 duizend dollar. Die sneakers droeg Jordan in 1985 en zo zie je maar dat een jaar een groot verschil kan maken. Tot afgelopen zondag waren de sneakers uit 1985 de duurste sneakers ter wereld, maar die titel is nu dus overgedragen aan de schoenen uit 1984.

De duurste sneakers ter wereld kan je in de onderstaande tweet van het veilinghuis Sotheby's zien:

Dure sneakers van Michael Jordan

Op dit moment zijn de duurste sneakers ter wereld en de op één na duurste sneakers ter wereld allebei afkomstig van Michael Jordan. Dat is niet helemaal verrassend want Jordan is een van de grootste sporthelden van de Verenigde Staten. In de jaren negentig wonnen de Chicago Bulls onder zijn leiding maar liefst zes kampioenschappen in de NBA. En over het algemeen wordt Jordan beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden.

Michael Jordan is de laatste tijd nog populairder geworden dankzij de Netflix-serie The Last Dance. Dit is een tiendelige sportdocumentaire waarin wordt teruggeblikt op de succesvolle carrière van de basketballer. Dit heeft er tevens voor een enorme stijging gezorgd van de marktwaarde van de spullen die Michael Jordan tijdens zijn carrière heeft gebruikt. Zo werd er in mei van dit jaar een trui van Michael Jordan verkocht voor maar liefst 1,4 miljoen dollar, bizar toch?

Bekijk ook:
Poll: Hoeveel paar schoenen heb jij?

Duurste schoenen ter wereld

Met een verkoopprijs van 1,47 miljoen dollar zijn de schoenen van Michael Jordan weliswaar de duurste sneakers ter wereld, toch zijn het niet de duurste schoenen ter wereld. Die prestigieuze titel kan namelijk worden geclaimd door een paar schoenen van Kanye West. In april van dit jaar werd namelijk ook een paar Nike Air Yeezy 1 schoenen van de rapper geveild, die hij droeg tijdens de Grammy's in 2008. De verkoop daarvan leverde maar liefst 1,8 miljoen dollar op en daarmee zijn dit de duurste schoenen ter wereld.

De duurste schoenen ter wereld van Kanye West kan je in de onderstaande video zien. Eigenlijk is het best moeilijk voor te stellen dat iemand hier bijna twee miljoen dollar voor heeft betaald, toch?

Wat is de duurste prijs die jij ooit hebt betaald voor een paar schoenen?

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 duurste kledingmerken ter wereld

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.